Evenimentul Zilei > Actualitate > Prognoza meteo scoate tot ce e mai rău la iveală. Ce mai este normal?
Prognoza meteo scoate tot ce e mai rău la iveală. Ce mai este normal?

Prognoza meteo scoate tot ce e mai rău la iveală. Ce mai este normal?

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă nu este deloc încântătoare pentru românii care se ocupă de agricultură.

Reprezentantul ANM, Simona Căpșună, a dezvăluit că următoarea perioadă rămâne anormală și că, mai mult, prognoza meteo arată că precipitațiile se vor înmulți.

„Practic noi, în ultima săptămână din ianuarie ar trebui să avem maxime care să nu treacă de 5 grade Celsius. Ei bine, vor trece chiar și de 10 grade, dar nu atât de mult cât s-a întâmplat în săptămânile trecute. În weekend, de exemplu, am avut 16 grade în sud-vestul Olteniei. Săptămâna aceasta se vor opri la 12-13 grade”, a spus Simona Căpșună.

Doar noaptea mai este normală

Vestea bună este că noaptea se desfășoară în condiții apropiate de valorile normale. Altfel, temperaturile vor rămâne negative, chiar va fi pericol de ger, însă doar în depresiuni.

„Norii s-au înmulțit încă din timpul nopții, pentru că avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitații în primul rând în jumătatea de vest a țării, dar ușo-ușor se vor extinde și în celelalte zone. În următoarele zile, nu dinspre Mediterana vom primi precipitații, ci de la niște cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta și periferic aduc și la noi nori și precipitații”, a explicat meteorologul.