Evenimentul ZileiVremeaPrognoza meteo pentru weekend. Se anunță temperaturi de primăvară

Prognoza meteo pentru weekend. Se anunță temperaturi de primăvară

Prognoza meteo pentru weekend. Se anunță temperaturi de primăvară
Meteorologii anunță că vremea se va menţine frumoasă în prime zile ale anului 2021, cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) temperaturile maxime de sâmbătă, 02.01.2021, se vor încadra între 4 şi 13 grade Celsius, cu cele mai mici valori în estul Transilvaniei, iar minimele vor fi de la -5 și – 4 grade Celsius în depresiunile din nord-vest şi centru până la 8…9 grade pe litoral.

Sâmbătă cerul va fi variabil, mai mult senin, cu nori de plafon jos şi ceaţă pe arii restrânse în primele ore în Oltenia, Muntenia, Moldova şi izolat în Transilvania şi Dobrogea.

Noaptea, în regiunile din sudul şi din estul ţării, precum și în zonele montane aferente, aria de nebulozitate se va extinde, ceaţa se va semnala local şi pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniță.

La București, vremea va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie, cu valori termice nocturne mult mai ridicate decât în intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, însă în primele ore ale dimineții și cu precădere noaptea va fi nebulozitate joasă şi se va forma ceață, asociate spre sfârşitul intervalului cu burniţă.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11-12 Celsius grade, iar cea minimă de 4 – 5 grade Celsius.

Luna ianuarie va fi una mai călduroasă decât media

Temperaturile se vor menţine peste mediile normale ale perioadei în următoarele patru săptămâni. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toată țara în perioada 4 ianuarie – 1 februarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice. Va ploua excedentar în toate țara, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării.

Săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor mai ridicat în nord-vest.

Săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor putea fi excedentare în toată țara, dar mai ales în zonele montane din vestul țării.


Accesează: