Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru următoarea lună. Specialiștii sunt uluiți. Ce se întâmplă cu vremea
Prognoza meteo pentru următoarea lună. Specialiștii sunt uluiți. Ce se întâmplă cu vremea

Prognoza meteo pentru următoarea lună. Specialiștii sunt uluiți. Ce se întâmplă cu vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În materialul următor vă prezentăm cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, în intervalul 7 septembrie – 5 octombrie 2020.

Săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Prognoza meteo 14.09.2020 – 21.09.2020

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Excepție vor face regiunile vestice și nord-vestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo 21.09.2020 – 28.09.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 28.09.2020 – 05.10.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sudică.

„De-a lungul timpului au existat şi ani în care luna septembrie a fost una deosebit de caldă. În anul 2015 a fost înregistrată temperature maximă absolută la 65 de staţii meteorologice, majoritatea valorilor depăşind 33 de grade Celsius, cele mai multe în zilele de 1, 2, 18 şi 19 septembrie, iar în anul 1949, la 47 staţii meteo, în zilele de 7,8 şi 9 septembrie, majoritatea depăşind 35 de grade Celsius. Şi în anii 1986 şi 1987 s-au înregistrat maxime absolute la 22, respective 33 de staţii meteorologice”, se arată în analiza meteo realizată de ANM pentru luna septembrie.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: