Prognoza meteo actualizată. Cod galben de fenomene periculoase. Județele vizate 

Prognoza meteo actualizată. Cod galben de fenomene periculoase. Județele vizate  Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o nouă avertizare cod galben de vreme severă. Sunt vizate mai multe judeţe.

Prognoza meteo a fost actualizată de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Vor fi ploi, lapoviță, ninsori și depuneri de polei în patru județe. Astfel, până la ora 13.00, este valabilă alerta de precipitații mixte și depuneri de polei în patru județe. Este vorba de Brăila, Ialomiţa, Buzău și Călăraşi.

Prognoza meteo: Cod galben de fenomene periculoase

O atenționare Cod galben de fenomene meteorologice periculoase a fost emisă pentru mai multe zone din țară. Meteorologii anunță depuneri de polei în mai multe localități din ţară. Codul galben a intrat în vigoare joi, la ora 10.00 și este valabil până la ora 13.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zonele vizate de vreme rea:

Județul Brăila: Însurăței, Viziru, Tufești, Ulmu, Dudești, Victoria, Stăncuța, Cireșu, Bărăganul, Zăvoaia, Mărașu, Berteștii de Jos, Ciocile, Bordei Verde, Roșiori

Județul Ialomiţa: Slobozia, Țăndărei, Amara, Grivița, Scânteia, Munteni-Buzău, Căzănești, Săveni, Ion Roată, Ciochina, Reviga, Perieți, Mihail Kogălniceanu, Traian, Miloșești, Gheorghe Doja, Axintele, Gura Ialomiței, Sălcioara, Ograda, Gheorghe Lazăr, Cocora, Grindu, Ciulnița, Sudiți, Andrășești, Sfântu Gheorghe, Bucu, Valea Măcrișului, Balaciu, Platonești, Cosâmbești, Valea Ciorii, Mărculești, Albești, Colelia, Sărățeni, Buești

Drum De Munte, Ninge, Zăpadă, Iarnă

Prognoza meteo actualizată. Sursa foto: Pixabay

Județul Buzău: Pogoanele, Padina, Rușețu, Luciu, C.a. Rosetti, Scutelnici, Largu

Județul Călăraşi: Dragalina, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Mânăstirea, Perișoru, Independența, Ileana, Lupșanu, Dorobanțu, Sărulești, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Lehliu, Valea Argovei, Nana, Vlad Țepeș, Tămădău Mare, Ștefan Vodă, Luica, Vâlcelele, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu. Meteorologii anunță în aceste zone precipitații mixte care depun local polei.

Ninsori în aproape toată țara, până vineri dimineață

Prognoza meteo. ANM a anunţat ninsori în aproape toată țara, inclusiv în București, valabilă până vineri dimineață, la ora 08.00. Informarea meteo vizează precipitații moderate cantitativ, strat de zăpadă la munte și în Moldova.

Până vineri dimineață, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat de 20 l/mp.

La munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În celelalte regiuni vor fi precipitații mixte și, izolat se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40...45 km/h.