Prognoza meteo actualizată: Unde va ninge de Crăciun și Revelion

Prognoza meteo actualizată: Unde va ninge de Crăciun și Revelion Sursa Foto: Arhiva EVZ

Meteorologii au publicat prognoza meteo până la finalul lunii decembrie. Estimările realizate de Centrul European pentru Progonoze pe Medie Durată nu includ și fenomenele extreme de scurtă durată.

Prognoza meteo actualizată. După un episod de vreme severă meteorologii estimează că valorile termice se vor apropia media normală perioadei în care ne aflăm, iar de Crăciun și Revelion vremea se va încălzi ușor până la valori ce vor depăși specificul perioadei.

Prognoza meteo actualizată

Meteorologii au publicat prognoza meteo până la finalul lunii decembrie. Estimările realizate de Centrul European pentru Progonoze pe Medie Durată nu includ și fenomenele extreme de scurtă durată, potrivit ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna 4 - 11 decembrie

În intervalul 5-11 decembrie termometrele vor indica valori sub normalul perioadei, mai cu seamă în regiunile estice ale țării. În extremitatea de sud est a țării regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în timp ce în jumătatea de nord vest a țării aversele vor lipsi cu desăvârșire.

Vremea în intervalul 11-18 decembrie

Prognoza meteo actualizat. De săptămâna viitoare, în intervalul 11-18 decembrie vremea se încălzește. Temperaturile medii vor crește ușor până la valori mai mari decât media specifică perioadei, mai cu seamă în regiunile intracarpatice. În regiunile de nord-vest se vor semnala precipidații ușor excedentare. În restul teritoriului regimul pluviometric se menține în limitele normale pentru această perioadă.

munți zăpadă

Sursa foto. Pixabay

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion

Pentru perioada 18-25 decembrie meteorologii estimează că temperatura medie a aerului rămâne în valorile normale pentru această perioadă. La fel și regimul pluviomteric care nu va ridica mari probleme.

De Crăciun vremea se încălzește în toată țara. Termometrele vor indica valori mai mari decât cele specifice, în special în arcul intracarpatic. La nivelul întregii țări, cantitatea de precipitații rămâne, de asemenea, în limitele normale pentru această perioadă.