Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 8 august – 29 septembrie. Temperaturile ridicate vor persista în următoarele patru săptămâni
Prognoza meteo 8 august – 29 septembrie. Temperaturile ridicate vor persista în următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo 8 august – 29 septembrie. Temperaturile ridicate vor persista în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Începutul de săptămână va fi cu temperaturi uşor mai coborâte, iar de la mijlocul lunii un nou val cu vreme călduroasă și precipitații slabe cantitativ vor fi în majoritatea zonelor din țară. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Pentru această perioadă, meteorologii anunţă temperaturi mai mari faţă de cele normale în următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei emise de ANM.

În perioada 08.08.2022 – 15.08.2022, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, nord-estice și sudvestice, iar în sud-estul extrem acestea vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval.

Pe parcursul săptămânii vremea se menține caldă în Oltenia Muntenia, Dobrogea continentală. Sunt prognozate temperaturi maxime de 30-35 grade. În scădere vor fi valorile termice în nordul Moldovei, Maramureș și în nordul Transilvaniei, unde și ploile vor fi pe arii mai extinse.

Temperaturi cu valori mai ridicate decât cele normale

Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în centru, nord-est și la munte, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

În perioada 15.08.2022 – 22.08.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Pentru perioada 15.08.2022 – 22.08.2022, meteorologii anunţă cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Ultima săptămână a lunii septembrie

Pentru săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.

Cât şi unde va ploua în această perioadă

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, în perioada 29.08.2022 – 05.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, a transmis ANM.