Temperaturile vor scădea în următoarea perioadă, iar vremea va fi în general instabilă și răcoroasă cu înnorări și averse. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 7 mai 2021.

Conform prognozei meteorologilor, vremea va fi instabilă și răcoroasă în mare parte a țării, cu temperaturi maxime cuprinse între 13 grade în Maramureș și 27 de grade Celsius în Lunca Dunării.

În vestul, centrul şi nordul țării vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă, vor fi înnorări şi averse, mai ales după-amiaza şi noaptea. În nord-vest cantitățile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În sud şi sud-est, vremea va deveni caldă pentru această dată, iar cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Astfel, aversele se vor semnala pe arii restrânse.

Vor fi şi descărcări electrice şi, izolat, mai ales în regiunile de est – sud-est, vor fi condiții de grindină. Spre sfârşitul intervalului, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Temporar, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde rafalele vor depăşi 70 până la 90 km/h.

Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 14 grade în Maramureş şi 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade. Dimineața, izolat, vor fi și condiții de ceață.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi predominant frumoasă şi caldă la nivelul municipiului București. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Prognoza pentru regiunea de munte

Vremea va deveni instabilă în zonele montane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în prima parte a zilei în Munții Apuseni şi în nordul Carpaților Orientali, apoi şi în restul zonei montane.

Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăşi 20…25 l/mp, iar izolat vor fi condiții de grindină. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 70…90 km/h. Valorile termice vor fi în creştere.