Update. Prognoza meteo pentru România. Avertisment valabil până la ora 18:00

Update. Prognoza meteo pentru România. Avertisment valabil până la ora 18:00

Administraţia Naţională de Meteorologie - ANM - a revenit cu precizări despre prognoza meteo în următoarele ore. ANM a oferit un avertisment de vreme extrem de rea în 11 judeţe unde s-a emis deja cod galben de vânt puternic.

Update. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă noi atenţionări nowcasting Cod galben de vânt valabile până la ora 18:00 în opt judeţe.

În zona de munte de peste cota 1800 metri a judeţelor Alba şi Braşov şi în judeţul Sibiu (la peste 1800 metri şi în Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Şura Mare, Turnu Roşu, Şura Mică, Boiţa), se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...60 km/h, iar în zona montană de peste 1800 m, intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăşi 90...100 km/h.

În judeţele Caraş-Severin, Arad (zona de munte), Bihor (zona de munte), Timiş (zona de munte) şi Hunedoara (zona de munte de peste cota 1800 m), vântul va avea viteze la rafală care vor depăşi local 55-65 km/h. Pe crestele montane înalte, vitezele la rafală vor depăşi 90-100 km/h şi vor determina transport de zăpadă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore, notează Agerpres.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, avertizări Cod galben de intensificări ale vântului și ceață în 11 județe.

Vântul va sufla cu peste 100 km pe oră

Astfel, până la ora 11:00, în zona de munte a judeţelor Gorj și Vâlcea, la peste 1.800 metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi temporar 90 - 100 km/h.

Mai mult, până la ora 12.00, în județul Caraş-Severin vor fi intensificări ale vântului care vor depăși local 55-65 km/h; pe crestele montane înalte. Vitezele la rafală vor depăși 70-90 km/h și se anunță transport de zăpadă pe crestele montane.

Tot până la ora 12.00, în zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova și Dâmboviţa se anunță intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 90...100 km/h. În județele Giurgiu, Teleorman, Dolj și în mai multe localităţi din Sibiu și Olt va persista ceaţa până la ora 9:00.

Cod Galben: Valabil de la : 05-12-2020 ora 5:00 până la : 05-12-2020 ora 9:00

In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Băbiciu, Bucinișu, Stoenești, Ștefan cel Mare, Cezieni, Mihăești, Vlădila, Vișina Nouă, Gura Padinii, Vădastra, Grădinile, Urzica, Seaca.

Prognoza meteo în decembrie, transmisă vineri de meteorologi estimează că în săptămâna de Crăciun vor fi temperaturi mai ridicate și va ploua.

Săptămâna 7 – 14 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Precicipitațiile vor fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice.

Săptămâna 21 – 28 decembrie

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate față de cele specifice acestei perioade, lîn întreaga țară. Maximele vor urca spre 7 grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

-Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. -Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. -Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.