Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 4-5 martie. Potrivit informațiilor oferite de aceștia, temperaturile vor fi extrem de ridicate.

ANM transmite că joi și vineri vremea se va încălzi brusc, temperaturile atingând valori de până la 20 de grade. Ulterior, mercurul din termometre va scădea destul de mult și nu este exclus să apară fenomene meteo extreme.

Joi, în Capitală se vor înregistra 18 grade Celsius, iar cerul va fi mult mai senin. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în regiunile nordice, unde izolat vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă, precipitații mixte.

În restul țării, dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar trecător, ziua, și în sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 și 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime între -5 și 6 grade.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 4-5 martie

Vineri, în Capitală, vremea va fi extrem de caldă pentru prima decadă a lunii martie, iar temperaturile maxime vor atinge valori de până la 18 grade.

În noaptea de joi spre vineri, cerul se va înnora şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar spre dimineaţă posibil ninsoare. Minima termică se va situa în jurul a 2 grade.

În restul țării, vor predomina ploile, apoi local în Maramureş, estul şi sudul Transilvaniei şi în Moldova se vor înregistra ninsori şi lapoviţă.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de 80…100 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4…5 grade în nord-est şi 17…18 grade în sud şi sud-est; minimele termice vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.