Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 27 ianuarie. Vremea rece pune stăpânire pe România
Prognoza meteo 27 ianuarie. Vremea rece pune stăpânire pe România

Prognoza meteo 27 ianuarie. Vremea rece pune stăpânire pe România

Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru miercuri, 27 ianuarie. Potrivit acestora, vremea va fi destul de rece în mare parte a țării.

Prognoza meteo 27 ianuarie. Potrivit meteorologilor de la ANM, miercuri, 27 ianuarie, vremea va fi destul de rece în mare parte a țării. Temperaturile vor atinge valori cu normale pentru această perioadă.

Miercuri, cerul va fi variabil în regiunile vestice şi nord-vestice şi mai mult noros în rest. În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În aceste regiuni vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 60 – 70 kilometri pe oră. În restul teritoriului vor mai fi ninsori slabe, izolate, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între -4 şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -9 şi -1 grad Celsius.

Prognoza meteo, 27 ianuarie, București

În București, vremea va fi închisă, temporar va ninge, mai ales în cursul zilei. Se va mai depune un strat de zăpadă, în medie de 4 – 6 cm. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura  maximă va fi de 1 – 2 grade Celsius, iar cea minimă de -3…-1 grad Celsius.

Prognoza meteo în zona montană

La munte, vremea va deveni rece pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge, mai consistent în Carpaţii Meridionali, unde, mai ales pe creste, vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 70 – 80 kilometri pe oră.

Pe litoral, cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius.

ANM a emis cod Galben de ninsori

Marți, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ninsori, valabilă în nouă județe din Muntenia, Dobrogea și Moldova.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50 – 60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55 – 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75 – 85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității, se arată în informarea transmisă de ANM.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.