Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 23 ianuarie. Schimbare radicală de vreme. Surprizele de țin lanț
Prognoza meteo, 23 ianuarie. Schimbare radicală de vreme. Surprizele de țin lanț

Prognoza meteo, 23 ianuarie. Schimbare radicală de vreme. Surprizele de țin lanț

Prognoza meteo 23 ianuarie. Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru sâmbătă, 23 ianuarie. Potrivit acestora, vremea se va schimba radical începând din acest weekend.

Prognoza meteo 23 ianuarie. Potrivit meteorologilor de la ANM, începând de sâmbătă, 23 ianuarie, vremea se va încălzi considerabil. Față de zilele precedente, temperaturile vor înregistra valori extrem de ridicate. Pe alocuri, maximele vor atinge chiar și 15 grade.

Sâmbătă, în România, vremea va fi deosebit de caldă pentru aceasta dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seara în vest şi sud-vest, unde local va ploua şi sub forma de averse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze de 60…80 km/h pe creste, iar în vest şi sud-vest, cu viteze, în general, de 40…50 km/h.

În București, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade.

La munte, cerul va avea înnorări şi vor fi precipitații mixte, ziua în Carpații Occidentali şi în vestul Carpaților Meridionali, iar noaptea, în extindere şi în restul masivelor. Mai ales noaptea, local se va semnala polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, cu viteze de 60…80 km/h. Dimineața, pe vai și în depresiuni, izolat va fi ceață. Temperatura aerului nu va avea variații importante față de ziua precedentă.

Prognoza meteo 23 ianuarie. Cum va fi vremea în perioada imediat următoare

Pentru perioada imediat următoare, specialiștii anunță o vreme în încălzire, cu vânt de la slab la moderat și cu unele intensificări la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață. Minimele vor fi cuprinse între -10 și -8 grade în estul Transilvaniei și 4 și 6 grade în regiunile vestice.

La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.

În București vom avea temperaturi mai ridicate. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Potrivit ANM, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.