Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Cât mai ține gerul în România. Prognoza pentru 19 ianuarie
Meteo. Cât mai ține gerul în România. Prognoza pentru 19 ianuarie

Meteo. Cât mai ține gerul în România. Prognoza pentru 19 ianuarie

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru marți, 19 ianuarie. Potrivit acestora, România continuă să fie paralizată de ger.

Prognoza meteo 19 ianuarie. Vremea continuă să fie extrem de rece, potrivit datelor publicate de către meteorologii de la ANM.

Temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între -7 şi 2 grade, cele mai ridicate valori înregistrându-se Banat şi vestul Olteniei: Temperaturile minime se vor situa în jurul  valorilor de -11 şi -1 grad.

Prognoza meteo marți, 19 ianuarie, în principalele regiuni din România

În Banat vremea va fi deosebit de rece, caracterizată prin valori maxime de -3-2 grade și minime de aproximativ -9 grade, în medie.

În Crișana, gerul va scădea în intensitate, astfel încât temperaturile maxime se vor situa în jur de -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată marți.

Extrem de frig va fi și în Transilvania, unde în cursul nopților și al dimineților, când se vor înregistra valori ale temperaturilor minime de -18…-14 grade.

În Maramureș, vremea va fi geroasă cu temperaturi maxime de -8…-7 grade și minime de -14…-12 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

În zona Moldovei, frigul extrem se accentuează mai ales dimineața și pe timpul nopții. Maximele termice vor fi cuprinse între -8…-6 grade, iar cele minime între -16…-14 grade.

Și Dobrogea va fi lovită de un ger năprasnic, mai ales dimineața și noaptea. La amiază vor fi -3…-2 grade, iar noaptea, -10…-8 grade. Trecător va mai ninge slab.

În Muntenia vremea va fi local geroasă dimineața și noaptea. Maximele termice vor fi cuprinse între -2…-1 grad, iar cele minime, între -11…-10 grade.

În Oltenia temperaturile se mențin negative. Pe arii restrânse va fi ger, dimineața și noaptea. Sunt prognozate maxime de -1…0 grade și minime de -11…-10 grade.

Prognoza meteo în București

Și în București vremea continuă să fie extrem de rece. La amiază, temperaturile rămân sub -1 grad. Noaptea, temperatura va oscila între -8…-6 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -10 grade. Vântul va sufla slab şi moderat și vor fi condiţii de ceaţă.