Prognoza meteo, 16 iunie. Vreme călduroasă. Zonele cu cele mai ridicate temperaturi

Prognoza meteo, 16 iunie. Vreme călduroasă. Zonele cu cele mai ridicate temperaturi Caniculă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo, 16 iunie 2024. Vremea continuă să se încălzească în toată țara. Potrivit meteorologilor, maximele vor ajunge până la 34 de grade Celsius. Media temperaturilor minime se va situa între 11 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo, 16 iunie 2024. Vremea în țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru a doua parte a weekendului. Conform acesteia, temperaturile vor crește în zona Banatului, a Transilvaniei, dar și în Maramureș.

De asemenea, vremea intră într-un proces de încălzire și în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Crișana. În aceste regiuni, valorile maxime se vor situa între 28 și 34 de grade Celsius. În schimb, minimele vor ajunge până la 11 grade Celsius.

Instabilitate atmosferică în unele regiuni

Vremea se va încălzi fața de valorile înregistrate în ziua precedentă. Conform ANM, în unele regiuni, cerul va fi caracterizat de instabilitate atmosferică. În zona Dobrogei, valorile termice medii se vor situa între 18 și 20 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, în această regiune a țării se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice.

Vremea se încălzește și la munte. Duminică, valorile termice vor ajunge până la 22 de grade Celsius. Media temperaturilor minime se va situa între 8 și 9 grade Celsius.

Prognoza meteo, 16 iunie 2024. Bucureștenii au parte de o zi călduroasă

Valorile termice vor depăși normele specifice pentru această săptămână în toată România, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivel național, în special în zonele montane.

Vremea, prognoza meteo

Vremea. Sursa foto: Pixabay

În București, cerul va fi însorit, fără șanse de precipitații. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile vor ajunge la aproximativ 31 de grade Celsius.

În Timișoara se vor înregistra 30 grade Celsius, iar în Oradea valorile termice vor ajunge la 28 grade Celsius. Vremea va fi caldă și în Baia Mare, unde se mercurul va urca în termometre până la 27 de grade Celsius. De asemenea, aceeași temperatură se va înregistra și la Cluj Napoca.

La Sibiu, vremea va fi caldă, cu temperaturi situate între 26 și 27 de grade Celsius. În Alba Iulia, mercurul va urca în termometre până la 28 grade Celsius, iar la Craiova până la 31 de grade Celsius.