Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 16 ianuarie. Vremea se încălzește treptat. Temperaturile vor depăși 10 grade Celsius
Prognoza meteo, 16 ianuarie. Vremea se încălzește treptat. Temperaturile vor depăși 10 grade Celsius

Prognoza meteo, 16 ianuarie. Vremea se încălzește treptat. Temperaturile vor depăși 10 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 16 ianuarie. Mercurul din termometre va ajunge la valori neobișnuite pentru această perioadă din an.

Administrația Națională de Meteorlogie (ANM)  a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 16 ianuarie. Meterologii au transmis că temperaturile vor fi mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă din an. Valorile termice se vor situa între 2 și 11 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor încadra între -2 grade și 7 grade Celsius.

De asemenea, vor fi înnorări în toate zonele. În plus, vor fi ploi locale înregiunea de vest a țării. În plus, vor fi posibile şi descărcări electrice pe arii restrânse. Meteorologii au anunțat că în zonele montane vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantităţile de precipitaţii pe alocuri vor fi însemnate.  Vântul va sufla slab şi moderat și vor fi intensificări la munte, mai ales, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali unde se vor depăşi 100 km/h, dar local şi cu viteze mai mici şi în vestul şi estul teritoriului. Va fi ceață în regiunile extracarpatice.

Cum va fi vremea în București

ANM a emis prognoza meteo și pentru Capitală. Meteorologii au transmis că cerul va avea înnorări și că vântul va sufla slab până la moderat în București. În ceea ce privește temperaturile maxime, mercurul din termometre va ajunge până la valoarea de 8 grade Celsius. Valorile minime se vor situa între 1 grad și 2 grade Celsius. Vor fi condiții de ceață dimineața și noaptea.

Prognoza meteo pentru munte

Meteorologii se așteaptă să fie precipitații în masivele vestice, iar cerul va fi mai mult noros în zonele sudice. Precipitațiile din aceste zone vor fi mixte, iar la cele mai mari altitudini vor fi înregistrate ninsori. Cele mai mari cantități de precipitații vor fi în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali. În aceste zone, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea va fi mult mai redusă, informează ANM.