Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturile sunt ieșite din comun pentru această perioadă

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturile sunt ieșite din comun pentru această perioadă Prognoza meteo. Sursa foto: Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului. Sunt așteptate și precipitații, dar vor fi mai multe ploi decât ninsori.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului, iar cel mai cald va fi în sud-estul țării. Nu vom avea parte însă de multă zăpadă.

Vreme blândă

În săptămâna 16 - 23 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Și în săptămâna 23-30 ianuarie va fi mai cald decât ar fi normal la finalul lunii ianuarie, în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iarna se lasă așteptată

În săptămâna 30 ianuarie - 6 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Și în săptămâna 6 - 13 februarie, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Zăpadă doar în poze

Schimbările climatice au dat peste cap vremea din toată lumea, iar în curând vom vedea zăpadă doar în poze. „Dacă emisiile vor continua să crească şi concentraţiile de gaze cu efect de seră vor fi din ce în ce mai mari, atunci, din păcate, şi la nivelul României acest semnal al dispariţiei pe arii mari a zăpezii va continua. Vor fi probleme legate de gestionarea resursei de apă“, a declarat climatologul, Roxana Bojariu.