Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 16 februarie. Încă o zi cu temperaturi până la -20 de grade
Prognoza meteo 16 februarie. Încă o zi cu temperaturi până la -20 de grade

Prognoza meteo 16 februarie. Încă o zi cu temperaturi până la -20 de grade

Prognoza meteo 16 februarie. Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo. Potrivit acestora, vremea va fi extrem de rece în majoritatea țării.

Prognoza meteo 16 februarie. Potrivit meteorologilor de la ANM, marți, 16 februarie, vremea va va fi extrem de rece în majoritatea țării.

Marți, temperaturile vor fi negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în regiunile vestice şi nordice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în zona costieră a Dobrogei. Izolat vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

Începând de luni seară și până miercuri,17 februarie, la ora 10:00, este în vigoare o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Prognoza meteo 16 februarie, România

În Transilvania, până miercuri vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Sunt prognozate precipitațiile până la sfârșitul lunii.

În Maramureș, temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -12 și -8 grade. La amiază vor fi maxim 3 grade. În Moldova, maximele termice vor fi cuprinse între -2 și 2 grade, iar minimele pot atinge chiar și -12 grade Celsius.

În zona Dobrogei, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. La amiază, maximele pornesc de la -4 până la 3 grade, iar în timpul nopții pot atinge -8. Se vor semnala precipitații slabe.

În Muntenia, temperaturile maxime sunt de 0 grade Celsius, în timp ce media minimele coboară până la -4 grade.  În Oltenia, la amiază se înregistrează maxim 2 grade, în timp ce noaptea -8 grade Celsius.

În București, temperaturile scad ușor față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări temporare, mai ales seara și noaptea, și este posibil să ningă slab. La amiază vor fi în jur de -2 Celsius, iar noaptea, se ating chiar și -12 grade Celsius, mai ales în zonele de la periferia orașului.