Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 13 februarie. Cel mai frig weekend din an? „Temperaturi de -20 de grade”
Prognoza meteo 13 februarie. Cel mai frig weekend din an? „Temperaturi de -20 de grade”

Prognoza meteo 13 februarie. Cel mai frig weekend din an? „Temperaturi de -20 de grade”

Prognoza meteo 13 februarie. Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo. Potrivit acestora, vremea va fi destul de rece.

Prognoza meteo 13 februarie. Potrivit meteorologilor de la ANM, sâmbătă, 13 februarie, vremea va fi destul de rece în mare parte a țării. Astfel, reprezentanții ANM au emis cod galben de răcire accentuată în toată România și un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă, în toată țara.

Pe timpul zilei, temperaturile vor fi negative, acestea atingând valori negative cuprinse între -10 şi -2 grade. Vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa.

Prognoza meteo 13 februarie. Vremea se va răci accentuat în toate regiunile

„Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în vest, nord, nord-est şi centru, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade”, a transmis ANM.

România, lovită de un val de aer siberian

Începând de joi, un val de aer siberian își face simțită prezența în România, „Minimele se vor consemna în special în a doua parte a acestei săptămâni, mai precis de joi noaptea. Până atunci vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, mâine și poimâine. Avem două avertizări meteorologice de cod galben valabile până mâine la ora 12.00 când vorbim pentru zona de munte, pentru sudul Banatului, Transilvaniei și Dobrogea de intensificări cu viteze în general de peste 100 de kilometri pe oră, la altitudini de peste 1.800 de metri”, a spus reprezentantul ANM.

„De altfel, până la ora 20.00 sunt în vigoare și două avertizări meteorologice ce tip nowcasting de cod portocaliu pentru județele Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova și Dâmbovița, zona de munte de peste 1.800 de metri, pentru că vântul bate cu putere, rafalele fiind de peste 120 km/h”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.