Traficul feroviar a fost dat peste cap de vremea extremă. Trenuri care au rămas blocate în câmp

Traficul feroviar a fost dat peste cap de vremea extremă. Trenuri care au rămas blocate în câmp

Traficul feroviar a întâmpinat probleme, în această dimineață, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Traficul feroviar a întâmpinat mari probleme, din cauza vremii extreme din ultimele ore. Sunt mai multe defecțiuni care împiedică circulația să se desfășoare normal, intervențiile fiind unele de amploare.

„Traficul feroviar la această oră se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h. Pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind adaptată la condițiile meteo. Pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Traficul feroviar dat peste cap în zona CF Petroșani

La această oră, pe raza Regionalei CF Timișoara se intervine cu drezina pantograf în zona stației CF Petroșani. Din cauza unui deranjament produs la linia de contact de ruperea pantografului trenului IR 1821. Personalul de intervenții acționează pentru remediere și repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică. Astfel, până la remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact, trenurile IR 1821 și R 2706 staționează temporar. În apropierea stației.” Precizează oficialii de la CFR Călători.

„Pe raza Regionalei CF București, din cauza unei defecțiuni înregistrate la locomotiva trenului R 9304, pe firul II, între stațiile Zăvestreni - Vadul Lat, circulația feroviară se desfășoară doar pe firul I. Până când operatorul national va retrage trenul defect de pe firul II. De asemenea, implicații în circulația trenurilor se vor înregistra și pe intervalul de stații Carei - General Avramescu (Regionala CF Cluj). Unde trenul R 4082 a anunțat o defecțiune la locomotivă.

Menționăm faptul că, personalul din cadrul comandamentelor de iarnă, operaționale la nivelul regionalelor de cale ferată, urmăresc în permanență evoluția vremii și condițiile de circulație.” Se mai precizează în comunicatul respectiv.

„Traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele”

De asemenea, comandamentele locale de iarnă ale CFR SA menţin legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF). Astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi. Astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.