Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru 15 mai. Potrivit informațiilor emise de către ANM, vremea se va încălzi, însă va deveni instabilă în a doua parte a zilei.

Specialiștii au transmis că, astăzi, înnorările se vor accentua și, temporar, pot fi semnalizate averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii şi, izolat, căderi de grindină.

Prognoza meteo în București

Astăzi, 15 mai, în Capitală se vor accentua înnorările. Temperatura maximă va fi de aproximativ 25 de grade, iar cea minimă de 12-13 grade. Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Spre seară, potrivit informațiilor emise de către ANM, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul se va intensifica, însă pentru o perioadă scurtă de timp.

Ploile vor avea, în general, caracter torențial, însă ANM informează că, în intervale scurte de timp, s-ar putea înregistra și o cantitate mare de precipitații, precum și grindină.

Vremea la munte

Și în zona montană, vremea se va încălzi ușor, însă în a doua parte a zilei se vor înregistra înnorări cu caracter temporar. Astăzi se pot semnala averse, precum și descărcări electrice.

Ploile de tip torențial vor avea loc pe arii restrânse. În unele zone însă, pot fi înregistrate precipitații mari. Vântul se va intensifica și există posibilitatea de a fi înregistrate mai multe vijelii și căderi de grindină. Acestea din urmă vor avea loc, potrivit ANM, doar izolat.

Pe timpul nopții, fenomenele sus-amintite vor avea loc cu precădere în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Prognoza meteo la mare

Temperaturile maxime la mare se vor încadra între 18 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi de 13-14 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 14 şi 16 grade.

În general, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar spre seară se pot înregistra înnorări și condiţii de averse. Există, însă, și riscul unor descărcări electrice.

Vântul va fi slab şi moderat, cu intensificări temporare pe timpul zilei.