Potrivit ANM, vremea se menţine instabilă şi răcoroasă în toată ţara. Vântul va avea intensificări locale la munte, îndeosebi pe creste, în prima parte a zilei și în vest, centru, sud și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade.

Prognoza meteo, 14 mai, în principalele regiuni

Vremea va fi instabilă și răcoroasă în jumătatea de nord a țării, cu înnorări temporar accentuate, averse și local descărcări electrice. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă de 15…20 l/mp și punctiform peste 25…35 l/mp, dar izolat și grindină.

În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, cerul va fi variabil și doar izolat și trecător va ploua slab. Vântul va avea intensificări locale la munte, îndeosebi pe creste, în prima parte a zilei și în vest, centru, sud și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade. Îndeosebi, noaptea, pe spații mici va fi ceață.

Se vor înregistra averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie în unele zone și, izolat, se va semnala grindină. Fenomenele extreme se vor semnala îndeosebi în zona de nord a țării. Cantitățile de apă acumulate în urma ploilor vor fi de peste 15…20 l/mp și, pe alocuri, de peste 25…35 l/mp.

Cum va vremea în Capitală

În Capitală vor fi posibile averse, tunete, fulgere, iar minima va fi de 10 grade Celsius. Vântul va sufla moderat. Pe seară, cerul va fi parțial înnorat, însă nu vor fi condiții de ploaie. De sâmbătă vin ploile și în Capitală, iar aversele vor avea aspect torențial. Se vor semnala și fulgere, atât sâmbătă, cât și duminică. Temperaturile vor fi, în general, apropiate de cele normale perioadei în ultimele două săptămâni în Capitală.

Vremea în Brașov

Vremea va fi rece și ploioasă vineri în Brașov. Se vor semnala averse, temporar cu aspect torențial, și fulgere. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, în timp ce minima, înregistrată pe timp de noapte, va fi de numai 6 grade Celsius. Vremea va continua să fie ploioasă în următoarea perioadă în Brașov, însă temperaturile vor mai crește începând cu ziua de sâmbătă.

Cum va fi vremea sâmbătă -15 mai

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, dar va deveni treptat în general instabilă. În cursul zilei cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua în general slab cantitativ, mai ales în zona montană și în extremitatea de sud a țării. Din orele serii înnorările se vor accentua temporar și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile sudice, local în cele vestice și centrale și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Izolat, mai ales dimineața, se va semnala ceață.

În București, cerul va fi variabil, dar în orele serii și pe parcursul nopții înnorările se vor accentua și temporar vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Cum va fi vremea duminică -16 mai

Vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere ușoară față de ziua precedentă, în special în regiunile sudice și centrale. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei când, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în mare parte din țară, exceptând regiunile estice unde astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

În București, vremea se va răcori și va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Spre seară și noaptea cerul se va degaja, iar vântul va sufla slab la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade, potrivit ANM.