Mai, o lună capricioasă. Meteorologii anunță schimbări mari de temperatură de la o zi la alta
- Sabina Popescu
- 9 mai 2021, 13:27
Luna mai prezintă diferențe de temperatură de 10-15 grade de la o zi la alta. Directorul ANM anunță că mijlocul săptămânii viitoare va aduce o răcire bruscă a vremii și, în unele zone, chiar grindină.
Primăvara 2021 este una capricioasă. Lunile martie și aprilie au confirmat acest lucru, dar nici luna prezentă nu reprezintă o excepție. De la un debut, la începutul lunii mai, de 30-32 de grade, data de 3 mai a adus valori mai scăzute cu 10-15 grade. Această evoluție pare să fie semnalul pentru întreaga luna mai, potrivit directorului ANM.
Sfârșitul săptămânii în cauză a venit cu temperaturi scăzute, dar și ploi în mare parte din țară. În Capitală au fost, ieri, scurte reprize de ploaie torențială, iar în unele zone a căzut grindină.
Lângă București, în localitatea Chiajna, a fost o ploaie care amintește de precipitațiile de vară, pentru că norii s-au risipit în scurt timp și a apărut, din nou, soarele. Săptămâna următoare, după două zile cu vreme frumoasă, vom avea parte de instabilitate atmosferică miercuri și joi, potrivit ANM, însă weekendul viitor va fi, din nou, unul cu temperaturi ridicate.
Ce schimbări meteo se anunță
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță că, în continuare, "rămânem pe o vreme mai răcoroasă în special în N-NV și NE țării, chiar și brumă în depresiunile din estul Transilvaniei, mâine dimineață (duminică - n.r.), pentru că temperaturile vor coborî până la -2, -3 grade Celsius.
Abia luni, marți contăm pe temperaturi în creștere, dar de scurtă durată, pentru că miercuri și joi valorile vor coborî 15-22 grade. Miercuri vorbim de instabilitate accentuată de după-amiază, mai ales joi, când vor fi averse cu descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, izolat grindină".
„Weekendul viitor vor fi din nou temperaturi în limite de 27-29 grade în Sud.
Următoarea săptămână, 17-24 mai, este un semnal pentru temperaturi ușor peste normalul perioadei în cea mai mare parte a țării. Ultimele două săptămâni vor aduce valori apropiate de normal", a spus Elena Mateescu, potrivit digi24.ro.