Prognoza meteo 14 octombrie. Temperaturi surprinzătoare în multe regiuni ale țării

Prognoza meteo 14 octombrie. Temperaturi surprinzătoare în multe regiuni ale țării

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă 14 octombrie 2023. Potrivit acesteia, pe parcursul zilei vor fi înregistrate temperaturi de vară, cu toate că toamna și-a intrat în drepturi din punct de vedere calendaristic.

Temperaturile de vară se întorc pentru acest început de weekend. Conform ANM, în mai multe regiuni din țară, vremea va fi deosebit de caldă în ziua de sâmbătă, 14 octombrie 2023.

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a weekendului

Potrivit prognozei ANM, vremea continuă să se mențină deosebit de caldă pentru o lună de toamnă. În prima parte a zilei, cerul va fi mai mult senin însă apar înnorări pe parcursul nopții în zonele de vest și de nord-vest ale României.  Mercurul va urca în termometre mai mult decât zilele trecute, astfel că vremea urmează să se mențină caldă.

De altfel, veștile sunt la fel de bune și pentru restul lunii octombrie pentru restul lunii octombrie.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo 14 octombrie. Regiunile în care vremea se menține caldă

Vremea în octombrie. Sursa foto: Pixabay.com

În zonele de vest și de nod-vest ale României există șanse să plouă slab pe parcursul nopții. De altfel, vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în zona crestelor montane.

Meteorologii anunță că vor exista inclusiv condiții de ceață, însă pe unele arii restrânse atât pe parcursul nopții cât și dimineața.

Mercurul va urca în termometre până la temperaturile maxime de 28 de grade

Celsius. Temperaturile minime se vor situa între 7 și 17 grade Celsius.

Pe parcursul zilei de sambătă, 14 octombrie 2023, vremea se va menține caldă în majoritatea regiunilor țării.  Cerul va fi senin însă vântul va sufla slab și moderat în unele zone. Potrivit prognozei ANM există puține șanse de precipitații.

La munte vremea va fi în general caldă cu maxime care ajung până la 24 de grade Celsius.

În Capitală, cerul va fi senin în cea mai mare parte a zilei iar mercurul va urca în termometre până la 28 de grade.

Pe litoral, cerul va fi senin însă mercurul nu vă urcă în termometre mai sus de 22 de grade Celsius. Pentru această regiune, meteorologii anunță că vor exista intensificări ale vântului. Vremea se va menține la fel de caldă și în a doua parte a weekendului.