Profesorii vor fi plătiți ca în Franța. Cât vor primi pentru fiecare lucrare corectată la Bacalaureat 

Profesorii vor fi plătiți ca în Franța. Cât vor primi pentru fiecare lucrare corectată la Bacalaureat  Sursa foto: Arhiva EVZ

Profesorii vor fi plătiți un pic mai bine față de anii trecuți pentru corectarea lucrărilor de la examenul de Bacalaureat, iar acest lucru a fost anunțat de Ligia Deca, ministrul Educației.

Profesorii vor fi plătiți mult mai bine anul acesta

Ligia Deca a făcut o comparație cu anul trecut în ceea ce privește suma primită de profesorii care au corectat lucrările elevilor.

„Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de de lucrări, ele puteau fi corectate undeva la 2-3 zile dacă făceau numai asta, iar din punct de vedere al retribuției era undeva la 1.500 lei brut. Deci nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare”, a declarat ministrul Educație.

Anul acesta profesorii care vor corecta lucrările vor fi mai bine plățiți față de anul trecut:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Un profesor român va primi 25 de lei, adică cinci euro, pentru fiecare lucrare corectată şi aproximativ 60 de lei, respectiv 12 euro, pentru o oră de evaluare la probele orale”, potrivit edupedu.ro.

Bacalaureat 2024: Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba românăProfesorii vor fi plătiți mult mai bine anul acesta. Sursa foto: EVz

Ce spune ministrul Educației despre numărul de lucrări care trebuie corectate

Ligia Deca a fost întrebată cum se va stabili numărul de lucrări pentru fiecare disciplină în parte, în contextul în care profesorii au fost nemulțumiți de timpul scurt pe care l-au avut la dispoziție. Mai exact, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a fost cel care a spus:  „Am primit sesizări în partea colegilor noștri vizavi de numărul de lucrări care le revin pe fiecare disciplină de examen”.

Ligia Deca a venit cu lămuriri pe acest subiect: „Numărul de lucrări se stabilește în funcție de disciplină. Sunt mult mai multe la BAC față de Evaluarea Națională și în funcție de niște bareme pe care noi le stabilim printr-un act normativ.

Urmează ca acest act normativ să fie publicat. Calculăm încă impactul bugetar în funcție de calculul care se face pe volum de muncă. O să facem publice aceste detalii în curând. Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut”, a explicat ministrul Educație, potrivit edupedu.ro.