Un cunoscut profesor de matematică, de 73 de ani, din Popești Leordeni a fost reținut, vineri, de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, fiind acuzat de agresiune sexuală. Oamenii legii s-au sesizat după ce mama fetei a postat, pe Facebook, un mesaj în care întreba dacă mai sunt și alte cazuri în care profesorul a abuzat de fete.

Chemată, pe data de 7 mai, la sediul poliției din Popești Leordeni, femeia a povestit că a aflat de la fata ei de 14 ani despre abuzurile profesorului. Concret, pe data de 5 mai, în intervalul orar 8.30-10.30, atunci când se afla la meditații, profesorul ar fi abuzat de inocența fetei.  

În aceeași zi, mama a depus o plângere penală împotriva profesorului, iar polițiștii au demarat cercetările. Surse judiciare au dezvăluit, pentru EVZ, că miercuri, 9 mai, oamenii legii au efectuat o percheziție domiciliară la professor acasă.

În telefonul acestuia au fost găsite fotografii compromițătoare care au condus și la alte trei victime ale profesorului, trei fete majore.

Profesorul acorda meditații atât pentru admiterea în liceu, cât și pentru Bacalaureat.În timpul orelor de meditații, el le pipăia, încerca să le sărute pe fete, arătându-le fotografii cu tinere dezbrăcate.

Cele trei tinere majore nu au vrut să depună plângere, însă, pe baza probelor adunate de polițiști, procurorul de caz a decis reținerea pentru 24 de ore a profesorului.

Vineri, el a fost condus în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventive.

Urmează ca pe parcursul cercetărilor să fie identificate și alte posibile victim ale profesorului pedofil.