Evenimentul Zilei > Social > Prof. univ. dr. Daniel Coriu, apel către români: Informaţi-vă corect şi vaccinaţi-vă
Prof. univ. dr. Daniel Coriu, apel către români: Informaţi-vă corect şi vaccinaţi-vă

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, apel către români: Informaţi-vă corect şi vaccinaţi-vă

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu, a făcut un apel către toţi românii să se vaccineze, în contextul în care au murit medici aflaţi pe frontul luptei cu virusul ucigaş.

Colegiul Medicilor din România (CMR) recomandă vaccinarea împotriva noului coronavirus şi lansează un apel către autorităţi să asigure derularea în condiţii bune a acestei campanii de imunizare în aşa fel încât oaamenii să fie bine informaţi.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România lansează un apel către populaţie

Zilele acestea am aflat vești triste, au murit medici, ne-au murit colegi pe frontul luptei cu boala necruțătoare a acestor timpuri, Covid-19.
Tot zilele acestea, în spațiul public au existat numeroase discuții despre vaccinarea anti-SARS-CoV2, iar unele voci foloseau în același text notiuni poate puțin înțelese, dar și stiri false sau informații care nu erau cunoscute foarte bine. Ar fi bine ca populația să se informeze corect din surse medicale oficiale, să înțeleagă, să opreasca acest proces de infectare, să se vaccineze, să se protejeze!
Pentru că în tot acest timp, ne-au murit medicii, medici și pacienți au ars la propriu, altii s-au epuizat în munca pentru pacienții lor. Suntem într-o perioadă de sfârșit de an, de bilanț. Un bilant negru. Ne-au murit și ne mor din puținii medici pe care îi mai avem.
Foarte trist bilanț avem noi, profesia medicală, în această pandemie. Si să nu uităm, că nu vorbim de cifre, vorbim de oameni, destine, de familii îndurerate”, se arată în comunicatul doctorului Daniel Corinu de pe social media.

Prof. dr. Daniel Coriu, spune că vaccinarea este cea mai bună opţiune în lupta cu pandemia

Şi continuă: „Rămas bun dragi colegi, sincere condoleanțe familiilor și vă asigur că noi aici ne vom gândi mereu la voi. Iar instutuția care se numește Colegiul Medicilor din România, trebuie să devină un susținător adevărat al tuturor medicilor, care să lupte pentru ca noi medicii să fim tratați corect, și medicul să fie un reprezentant de seamă al comunității, nu doar să fie sacrificat.
Noi toți și împreună trebuie să fim o voce a schimbării în sistemul de sănătate, astfel încât colegii noștri care ne privesc de sus să fie mândri că noi, onorând memoria lor, vom reuși schimbări în bine. Pentru noi, pentru pacientii nostri, pentru copiii si batranii nostri.
Sincere condoleanțe, transmitem cu durere nesfârșită pentru toate cadrele medicale și pacienților care au pierdut lupta cu această pandemie”, se arată în mesajul publicat pe siteul oficial al Colegiului Medicilor din România.