Apare „Registrul persoanelor care refuză vaccinarea”. Ce se întâmplă la nivelul UE

Apare „Registrul persoanelor care refuză vaccinarea”. Ce se întâmplă la nivelul UE

Spania urmează să înființeze un registru al persoanelor care refuză să fie vaccinate împotriva coronavirusului care va fi armonizat la nivelul Uniunii Europene, a declarat ministrul sănătății de la Madrid, Salvador Illa.

El a afirmat că lista nu va fi accesibilă publicului sau angajatorilor, dar că modalitatea de a învinge virusul este „să ne vaccinăm cu toții - cu cât mai mult, cu atât mai bine”.

Spania a fost una dintre țările europene cele mai afectate de virus.

Într-un interviu acordat luni televiziunii La Sexta, ministrul Illa a subliniat că vaccinarea nu va fi obligatorie.

„Ce se va face este un registru, care va fi împărtășit cu partenerii noștri europeni, al acelor oameni cărora li s-a oferit și l-au respins pur și simplu. Nu este un document care va fi făcut public și se va face cu cel mai mare respect pentru protecția datelor. Oamenilor cărora li se oferă o terapie pe care o refuză din orice motiv, se va nota în registru  că nu există nicio eroare în sistem, să nu fi dat acestei persoane posibilitatea de a fi vaccinată”, a spus el.

Potrivit unui sondaj recent, numărul cetățenilor spanioli care au spus că nu vor lua vaccinul a scăzut la 28% de la 47% în noiembrie.

În alte comentarii de luni, dl Illa a spus că oamenii vor fi contactați de autoritățile regionale atunci când le va veni rândul să fie inoculați.

Este dreptul fiecăruia să decidă dacă se vaccinează sau nu

„Oamenii care decid să nu se vaccineze, ceea ce credem că este o greșeală, este dreptul lor. Vom încerca să rezolvăm îndoielile. Vaccinarea salvează vieți, este calea de ieșire din această pandemie”, a declarat el reporterilor.

Numărul persoanelor care au decedat din cauza Covid-19 în Spania a a depășit luni cifra de 50.000. Țara a înregistrat peste 1,8 milioane de infecții în timpul pandemiei, informează BBC.

Spania se află în carantină la nivel național, între orele 23:00 și 06:00, până la începutul lunii mai. În multe locuri, oamenilor li se permite să iasă doar să meargă la muncă, să cumpere medicamente sau să aibă grijă de persoanele în vârstă sau copii.

 

Ne puteți urmări și pe Google News