Evenimentul Zilei > International > Ursulei von der Leyen, certată că vaccinarea nu a început mai devreme: „Fără UE am fi avut mai multe vaccinuri și mai repede”
Ursulei von der Leyen, certată că vaccinarea nu a început mai devreme: „Fără UE am fi avut mai multe vaccinuri și mai repede”

Ursulei von der Leyen, certată că vaccinarea nu a început mai devreme: „Fără UE am fi avut mai multe vaccinuri și mai repede”

Tentativa președintei Comisiei Europene de a spori încrederea și moralul înainte de începerea programului de vaccinare împotriva coronavirusului s-a întors împotriva ei. A fost întâmpinată cu critici pe scară largă pe social media.

Într-un material distribuit pe Twitter pentru a sărbători sosirea primelor doze de vaccin Pfizer/ BioNTech împotriva Covid-19 în întregul bloc comunitar, șefa executivului european, Ursula von der Leyen, a salutat ocazia ca fiind un „un moment emoționant de unitate” și o „reușită europeană”.

Dar utilizatorii rețelelor sociale par să nu fie de acord cu ea și au criticat Uniunea Europeană pentru întârzierile în aprobarea vaccinului în comparație cu Marea Britanie și cu Statele Unite.

Un utilizator a spus: „Aceasta nu ar putea fi niciodată considerată ca fiind cea mai bună oră a UE. Se pare că procesul de achiziții centrale a fost extrem de ineficient și Marea Britanie a fost înțeleaptă să nu participe”.

Un alt utilizator a comentat mesajul Ursulei von der Leyen, spunând: „SUA, 1 milion vaccinați. Marea Britanie, 600.000 vaccinați. UE, ZERO vaccinați! Începeți!”.

Mulți au deplâns eșecul Bruxellesului de a comanda vaccinuri „suficiente” pentru a acoperi majoritatea populației UE, în ciuda unor luni de restricții care afectează atât cetățenii, cât și economia, scrie Express.

Ei au spus: „Fără UE am fi avut mai multe vaccinuri și mai repede”.

Sentimentul a fost preluat de un alt utilizator, care a scris: „Este într-adevăr foarte emoționant că am ajuns (din nou) prea târziu cu prea puține vaccinuri cumpărate de # UE. Incredibil”.

Alți utilizatori au avut o problemă specială cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), care a avut nevoie de câteva săptămâni pentru a aproba vaccinul, în timp ce Marea Britanie a început să lanseze vaccinurile la 8 decembrie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE