Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorul-milionar din DNA. Venituri fabuloase ale unui magistrat celebru prin eșecurile sale
Procurorul-milionar din DNA. Venituri fabuloase ale unui magistrat celebru prin eșecurile sale

Procurorul-milionar din DNA. Venituri fabuloase ale unui magistrat celebru prin eșecurile sale

Un procuror DNA a reușit să obțină venituri impresionante de când se află în această structură a Parchetului. Mai precis a obținut venituri de peste 2 milioane de lei.

„Un răspuns oficial al DNA arată că procurorul Claudiu Constantin Dumitrescu, în prezent procuror şef serviciu al Secţiei a II-a din DNA- Serviciul de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE a beneficiat de când se află în DNA de venituri, decontare contravaloare chirie, indemnizaţii de încadrare, sporuri, prime de vacanţă, prime lunare/anuale, indemnizaţii de hrană, drepturi salariale restante în valoare totală de 2.114.195 lei.

Adică 449.828 euro din bani publici. Sau peste 2 milioane de lei”, scrie jurnalista Sorina Matei pe blogul personal.

„Claudiu Constantin Dumitrescu, ca procuror şef de secţie în DNA a confirmat de-a lungul timpului “sub aspectul legalităţii şi temeiniciei” mai multe dosare celebre în care judecătorii au dispus achitări definitive ca, de exemplu, speţele Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Toni Greblă, Dan Motreanu, George Scutaru sau Cristian David.

Claudiu Constantin Dumitrescu (48 de ani) susţine că în CV-ul său (document mai jos) că este absolvent al unei faculăţi de drept neprecizate, a obţinut în 2005 certificat de curs post universitar de Securitate Naţională la Academia de Naţională de Informaţii- SRI, Colegiul Superior de Siguranţă Naţională, a efectuat cursuri la distanţă pe fraudă comunitară, a mai urmat cursuri post universitare de Securitate şi Apărare Naţională la Universitatea Naţională de Apărare, Colegiul Naţional de Apărare, ca din procuror şi prim procuror la Pachetul de pe lângă Judecătoria Câmpina şi Sinaia, să ajungă în 2003 în DNA”.

„Potrivit răspunsului DNA, până în iulie 2019, procurorul DNA, Claudiu Constantin Dumitrescu a beneficiat de următoarele beneficii materiale din bani publici:

  • decontare contravaloare chirie – 126.884, 84 lei (26.996 euro)
  • drepturi salariale- 1.619.335 lei (344.539 euro)
  • drepturi salariale restante, câştigate în instanţă (sporuri)- 302.758 lei (64.416 euro)
  • cheltuieli transport- 54.395, 60 lei (11.573 euro)
  • cheltuieli delegare- 3.892,42 lei (828 euro)
  • călătorii gratuite- 4.029,50 lei (857 euro)
  • vouchere de vacanţă- 2900 lei (617 euro)”, menționează sursa citată.

Articol integral AICI