Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorul care a semnat CLASAREA DOSARULUI lui Iohannis, DEZVĂLUIRI BOMBĂ în miez de noapte
Procurorul care a semnat CLASAREA DOSARULUI lui Iohannis, DEZVĂLUIRI BOMBĂ în miez de noapte

Procurorul care a semnat CLASAREA DOSARULUI lui Iohannis, DEZVĂLUIRI BOMBĂ în miez de noapte

Dezvăluiri incendiare, joi seară, la Antena 3. Procurorul Cristian Lazăr, cel care a semnat clasarea dosarului lui Klaus Iohannis a acordat un interviu pentru emisiunea „Sinteza Zilei”.

Procurorul a explicat parcursul ordonanței în cauză și a dezvăluit că Klaus Iohannis, care era atunci primar, a fost audiat de souă ori, în secret.

Întrebat cum crede că rezoluția pe care a semnat-o a ajuns în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr, procurorul a precizat că nu are explicații clare, însă a dat detalii despre cum crede că a ajuns aceasta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu:

„Cum a ajuns în dosarul de candidatură (rezoluția-n.red) nu aș putea să explic eu, dar aș putea să vă spun cum cred că a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Prin dispozitivul Ordonanței de Clasare, s-a prevăzut, la unul dintre puncte, disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de două persoane, sub aspectul posibilei săvârșiri a infracțiunii de conflict de interese, în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

De la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, probabil că acel dosar, constituit la nivelul lor, a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurorii Secției de urmărire penală de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, având în vedere o dispoziție care fusese transmisă la momentul intrării în vigoare a noului Cod Penal și a noului Cod de Procedură Penală, ca acele dosare, care au ca obiect infracțiunea de conflict de interese, să fie preluate pentru instrumentare de către Parchetele Curților de Apel, așa cum era înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Penal și a noului Cod de Procedură Penală", a precizat Cristian Lazăr, procuror șef adjunct Secția Urmărire Penală și Criminalistică, PÎCCJ, potrivit Antena3.ro.