Concursul pentru ocuparea postului de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara (PCAT) s-a finalizat la București, marți, 12 iunie, Neculce fiind declarat câștigător. Pentru proiectul de management prezentat, acesta a obșinut nota 9,53, iar la examenul scris a luat 9,80.

Din 2012, Neculce a fost prim procuror adjunct al PCAT, iar în 15 iulie urmează să-și preia noua funcție. În perioada 2008-2011, Marius Neculce a fost prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, iar înainte de această funcție, a ocupat postul de prim procuror adjunct la aceeași unitate de parchet.
Pentru aceeași funcție au concurat și Cristian Lazăr, fostul procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cel care a dispus clasarea dosarului în care era vizat președintele Klaus Iohannis, dar și Mioara Violeta Filip. 

Ion Brașoveanu, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, a candidat singur pentru funcția de adjunct, și a obținut-o.