UPDATE: Oficialii de la FRF au înaintat un punct de vedere legat de materialul apărut, astăzi, în „Gazeta Sporturilor”.

„Referitor la materialul de presă cu titlul ”DIICOT a intrat în Casa Fotbalului, sediul FRF”, publicat astăzi, 6 ianuarie, de Gazeta Sporturilor, Federația Română de Fotbal are următorul punct de vedere: Reprezentanți ai DIICOT nu au fost prezenți la Casa Fotbalului și nici nu au cerut informații sau documente așa cum se pretinde în materialul de presă. În materialul citat al Gazetei Sporturilor, se aduc acuzații actualei administrații a FRF, acuzații care sunt pure speculații și nu au nicio bază reală.

Federația Română de Fotbal reafirmă că toate operațiunile financiar-contabile și cu caracter sportiv sunt derulate într-o totală transparență față de membrii afiliați și față de autorități. FRF are întreaga disponibilitate să pună la dispoziția instituțiilor abilitate ale statului toate documentele și informațiile în cazul în care acestea vor fi solicitate. Vă mulțumim!”, se precizează în comunicat.

„Gazeta Sporturilor” anunță că sediul Federației Române de Fotbal a fost vizitat, în toamna anului trecut de procurorii DIICOT. Cotidianul citat a solicitat un punct de vedere din partea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, după reporterii au aflat că procurorii au ridicat mai multe documente.

Pe rolul DIICOT – Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment”, se arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul deschis este in rem. Sursa citată mai menționează că obiectul anchetei ar fi legat de modul în care oficialii de la „Casa Fotbalului” au cheltuit banii primiți de la UEFA pentru organizarea meciurilor de la Campionatul European din 2020.

Te-ar putea interesa și: