Procesul deputatului ”Mitralieră” a intrat în linie dreaptă. Cătălin Rădulescu trebuie să explice cum a primit titlul de ”Erou al Revoluției”

Procesul deputatului ”Mitralieră” a intrat în linie dreaptă. Cătălin Rădulescu trebuie să explice cum a primit titlul de ”Erou al Revoluției” Deputatul „Mitralieră”. Sursa foto: Arhiva EVZ

Procesul în care Cătălin Rădulescu, alias deputatul ”Mitralieră”, este judecat pentru fals și uz de fals a primit undă verde de la judecătorii de la Curtea de Apel București. Rădulescu a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru că a primit calitatea de ”Erou al Revoluției”, fără a fi avut niciun merit efectiv. În plus, el a mințit că a participat activ la București și Timișoara, dar se afla la Pitești.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis azi, la ultima ședință a camerei preliminare, că fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu poate fi trimis în judecată. Magistrații au ajuns la concluzia că probele adunate de procurorii DNA în acest dosar sunt legale și rămân la dosar.

„Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Rădulescu Cătălin, Marian Sanda Adrian, Tănase Denisa Corina şi Cechi Cristina Valentina şi partea civilă Casa Judeţeană de pensii Argeş. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în verdictul Curții de Apel București.

Până acum, dosarul a fost nepublic, discuțiile juridice fiind purtate în Camera de Consiliu. După decizia de azi a Curții de Apel București, deputatul Rădulescu va primi o citație să se prezinte la procesul de la fond, care se va judeca în faza publică, cu toate probele dezbătute în sala de judecată, unde poate asista oricine.

Ne puteți urmări și pe Google News

A primit peste 30.000 de euro pentru acest titlu

În acest dosar, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată pe Cătălin Rădulescu, deputat în Parlamentul României, Adrian Sanda, fost secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.), Corina Tănase și Cristina Cechi membrii ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de ”Luptător cu Rol Determinant„.

Procurorii DNA mai susțin că Rădulescu a primit titlul de ”Luptător cu Rol Determinant” în timpul Revoluției Române. Anchetatorii scriu în rechizitoriu că Rădulescu s-a afirmat în decembrie 1989, într-o localitate unde nu s-a întâmplat nimic deosebit, mai exact orașul Pitești.

„Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București”, se arată în rechizitoriu.

Urmare acestui titlu acordat deputatului Rădulescu, acesta a încasat o indemnizație de gratitudine în valoare totală de 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021.