Evenimentul Zilei > Politica > Probleme la vârful PNL. Rareș Bogdan, despre căutarea unui candidat la Primăria Capitalei
Probleme la vârful PNL. Rareș Bogdan, despre căutarea unui candidat la Primăria Capitalei

Probleme la vârful PNL. Rareș Bogdan, despre căutarea unui candidat la Primăria Capitalei

Europarlamentarul spune că nu este interesat să candideze în 2024 la Primăria Capitalei. Rareș Bogdan mai spune însă că nu îl va susține nici pe Nicușor Dan, pentru un al doilea mandat.

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că nu are de gând că candideze la Primăria Capitalei și că preferă să rămână în Parlamentul European dacă va avea susținerea PNL.

„Eu nu sunt interesat de o candidatură, deci nu voi candida la Primăria Capitalei sau la o primărie de sector. Dacă partidul îmi dă încrederea sa, voi continua pe această linie. Eu sunt un om care relaționează ușor. Mă arunci într-o piață din Afganistan, voi relaționa și acolo. Am un stil deschis față de oameni. De ce să nu folosești acest avantaj?! De ce să nu folosești abilitățile mele de a comunica cu lideri europeni?”, a  spus Rareș Bogdan.

Nu îl susține pe Nicușor Dan

Politicianul a spus însă că nu îl va susține pe Nicușor Dan pentru un al doilea mandat la Primăria Capitalei. „Nici nu mă gândesc. Nu am fost în campanie cu Nicușor Dan. Nu m-am opus. PNL a fost în campanie, la solicitarea președintelui partidului de atunci, Ludovic Orban. Acesta nu a dorit să-și asume o candidatură și nu a dorit să susțină neapărat un candidat, altul decât domnia sa. A fost soluția care a dus la îndepărtarea doamnei Firea de la Primăria Capitalei. A fost o decizie înțeleaptă la momentul respectiv“, a spus Rareș Bogdan.

Probleme în PNRR

Europarlamentarul a recunoscut că sunt probleme în PNRR și să regretă că nu a cerut să citească documentul atunci când acesta a fost redactat de către USR.

„Dacă mă uit la cum arată PNRR-ul, aflăm în fiecare zi ce năzbâtii sunt scrise acolo. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR în calitate de lider PNL înainte ca acesta să fie trimis la Bruxelles. Sunt câteva aberații care acum trebuie corectate de către noi. Și nu e simplu să negociezi cu Comisia Europeană“, a mai spus Rareș Bogdan, potrivit dcnews.ro.