Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme la Spitalul COVID Oradea. Fost ministru al SănătățiI: „Oamenii sunt disperați”
Probleme la Spitalul COVID Oradea. Fost ministru al SănătățiI: „Oamenii sunt disperați”

Probleme la Spitalul COVID Oradea. Fost ministru al SănătățiI: „Oamenii sunt disperați”

Spitalul COVID din Oradea se confruntă cu probleme grave din cauză că lipsesc medicamente esențiale pentru tratarea pacienților care suferă de COVID-19.

Probleme la Spitalul COVID Oradea.

Spitalul COVID din Oradea a rămas fără medicamente. Informația a fost dezvăluită de fostul ministru al Sănătății în guvernul PSD, Florian Bodog. Potrivit spuselor sale, sunt lipsă medicamente esențiale în tratarea COVID-19, precum Remdesivir sau Tocilizumab. Florian Bodog susține că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu ar trebui să se ocupe de remedierea acestei situații.

Într-o intervenție la Antena 3, Florian Bodog a relatat despre situația dificilă cu care se confruntă spitalul COVID din Oradea. Potrivit spuselor sale, pacienții și rudele acestora fac un apel disperat pentru a primi medicamentele necesare .

Acestea sunt greu de procurat, spune fostul ministru, deoarece sunt repartizate de Ministerul Sănătății.

„În cursul acestei după amieze am fost contactat de aparținătorii unor pacienți care sunt internat la Spitalul Municipal din Bihor. Aceștia m-au rugat să le fac rost de Tocilizumab, medicament care se aduce direct de firma producătoare. Și se repartizează direct, pe repartiția Ministerului Sănătății. Deci nu ai cum să faci rost de niciunde”, a spus Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii, la Antena 3.

Probleme la Spitalul COVID Oradea

El a precizat că situația disperată de la Spitalul din Oradea i-a fost confirmată de medicii care își desfășoară activitatea acolo.

„M-am interesat şi am vorbit cu colegii din Spitalul Municipal care mi-au confirmat că sunt disperați. Spitalul este plin. Nu au nici Remdesivir, care este distribuit de Unifarm (n. – red. compania ministerului Sănătăţii). Reprezentanții acestei companii nu mai răspund la comenzi de o săptămână”, a mai spus Florian Bodog.

„Oamenii sunt disperați”

El a subliniat că oamenii sunt disperați pentru că nu se găsesc aceste medicamente și solicită intervenția ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Din păcate, susține Bodog, acesta se ocupă de alte probleme, decât cele ale sistemului medical.

„Oamenii sunt disperați pentru că nu sunt aceste medicamente. Este responsabilitatea directă a ministrului Sănătății și nu înțeleg de ce face orice altceva decât să se ocupe de pacienţi”, a încheiat Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.