Evenimentul Zilei > Actualitate > Problema strigentă care macină Capitala. Vela cere întrevedere de urgență
Problema strigentă care macină Capitala. Vela cere întrevedere de urgență

Problema strigentă care macină Capitala. Vela cere întrevedere de urgență

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a prezentat cu puţin timp în urmă aspecte ale activităţii sale, de la preluarea mandatului.

„Îmi doresc să am un mandat caracterizat de transparenţă” – este fraza cu care a început ministrul Ion Marcel Vela, ministrul de interne, declaraţia de presă. El spune că a fost mulţumit de modul cum a fost organizate cele două tururi de scrutin prezidenţial, cu 50% mai puţine contravenţii şi infracţiuni, faţă de alegerile din 2014.

De asemenea, ministrul a spus că a desecretizat raportul din 10 august, inclusiv convorbirile jandarmilor şi a înaintat totul procurorilor de la DIICOT. El a precizat că după anchetă se va afla cine şi ce ordine a dat în 10 august, anunță Radio România Actualități.

Ministrul a mai precizat că, în anii trecuţi, nu au fost alocaţi bani, corespunzător pentru fiecare armă din structura ministerului şi a dat ca exemplu că, în 2018, au fost mai mulţi bani daţi jandarmilor, decât poliţiştilor, iar situaţia s-a repetat şi în acest an. O prioritate o reprezintă siguranţa în şcoli – a mai spus ministrul şi a declarat că a avut discuţii cu ministrul educaţiei, pentru a fi demarate campanii în acest sens.

Ministrul Ion Marcel Vela a mai spus că este nemulţumit de modul cum decurge traficul în capitală şi a spus că, într-un an, un bucureştean petrece cam două luni în trafic şi a precizat că va avea discuţii cu primarul general, Gabriela Firea şi cu consilierii generali, pentru găsirea unor măsuri de fluidizare a traficului şi a dat ca soluţii instituirea de sensuri unice.

Ministrul a mai anunţat că vrea să fie înconjurat de profesionişti şi, de săptămâna viitoare, şeful său de Cabinet va fi comisarul Traian Berbeceanu.

Anunțul survine după ce Marcel Vela a precizat, joi, că vor fi chemați la audieri în perioada următoare politiștii care au legături cu structurile infracționale, motiv pentru care în perioada următoare va avea loc „o curățenie” în cadrul MAI. Mai mult, Marcel Vela a punctat că până la sfârșitul lunii va fi gata analiza de reorganizare a ministerului.

„Polițiștii care au legături, conexiuni cu rețele infracționale sunt în vizorul polițiștilor care își vor face datoria, în următoarea perioadă, la nivelul întregii țări. După Caraș-Severin, în zilele următoare, poate chiar de azi, și în alte județe, polițiștii care au legătură cu o rețea infracțională vor fi chemați la audieri”, a anunțat ministrul de Interne.

Potrivit lui Marcel Vela, vor continua toate acțiunile de „curățenie”, astfel încât Ministerul de Interne să fie apreciat de populație.