Evenimentul Zilei > Politica > Pro România și PSD se bat în alegeri. Competiție dură pentru un loc în Senat
Pro România și PSD se bat în alegeri. Competiție dură pentru un loc în Senat

Pro România și PSD se bat în alegeri. Competiție dură pentru un loc în Senat

Senatorul Pro România Adrian Țuțuianu și deputatul PSD Claudia Gilia își dispută un loc în Senatul Universității Valahia din Târgoviște, ca reprezentanți ai Facultății de Drept și Științe Administrative, în cadrul căreia activează. Cei doi se vor confrunta pentru singurul loc rămas în joc, pe 20 ianuarie, iar lupta se anunță cruntă.

În data de 13 ianuarie, un număr de cinci candidați, cadre didactice s-au confruntat pentru cele două locuri în Senatul Universității Valahia, ce revin ca normă de reprezentare Facultății de Drept și Științe Administrative. Este vorba de senatorul Pro România Adrian Țuțuianu, deputatul PSD Claudia Gilia, Decanul Facultății de Drept – Constanța Mătușescu, Livia Mocanu membru PNL Dâmbovița, precum și lectorul Olivian Mastacan.

Conform procesului verbal, după numărarea voturilor, doar lectorul Olivian Mastacan a reușit să ocupe un loc, cu 9 voturi, în vreme ce Adrian Țuțuianu, Claudia Gilia și Constanța Mătușescu au obținut câte 6 voturi, iar Livia Mocanu doar 3 voturi. Drept urmare, conform regulilor, pentru a ocupa al doilea loc în Senatul Universității Valahia, cei trei vor trebui să se confrunte din nou, în turul 2, care a fost programat să se desfășoare pe 20 ianuarie.

Confruntarea între reprezentanții Pro România și ai PSD  pentru Senatul Universității Valahia se anunță cu atât mai dură cu cât provin din aceeași zonă politică. Adrian Țuțuianu i-ar fi reproșat deja Claudiei Gilia că este nerecunoscătoare și că l-ar fi trădat deși a făcut-o „mare”.