Prințul Philip al Marii Britanii a fost transferat vineri dimineață la spitalul privat King Edward al VII-lea din Londra, în urma unei proceduri cardiace “de succes”, a declarat Palatul Buckingham, relatează London Mercury .

Prințul Philip al Marii Britanii a fost mutat la un alt spital din Londra, după o intervenție cardiacă ”de succes”

CNN a relatat că mutarea este a doua în mai puțin de o săptămână pentru Ducele de Edinburgh, soțul de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a. Ducele a fost transferat luni la Spitalul St. Bartholomew, tot la Londra, pentru continuarea tratamentului unei infecții și pentru continuarea tratamentului unei infecții.

De asemenea, Palatul Buckingham a mai anunțat că Prințul Philip va fi supus unei testări pentru o afecțiune cardiacă preexistentă. Joi, Palatul Buckingham a spus că a fost supus unei proceduri cardiace la spital. “În urma procedurii de succes a Ducelui de Edinburgh la Spitalul St Bartholomew, miercuri, Alteța Sa Regală a fost transferată la Spitalul Regelui Edward al VII-lea în această dimineață”, se arată în declarația de vineri.

Ducele de Edinburgh va rămâne la spital timp de câteva zile pentru refacere

“Se preconizează că Ducele va rămâne în spital pentru continuarea tratamentului timp de câteva zile”, se adaugă în declarație. Ducele a fost internat pentru prima dată la Spitalul King Edward al VII-lea pe 16 februarie “după ce s-a simțit rău”. Palatul a confirmat ulterior că este tratat pentru o infecție.

Prințul Philip al Marii Britanii este o cunoscut ca fiind o persoană deosebit de activă și un adevărat sprijin pentru Casa Regală Britanică. Aflat la o vârstă deosebit de respectabilă, Prințul Philip s-a confruntat cu minime probleme de sănătate chiar după împlinirea vârstei de 90 de ani.

Optimismul și vitalitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului a inspirat pe mulți britanici și a contribuit la o imagine a monarhiei britanice mai bună la nivel internațional. Prințul Philip a dat dovadă de numeroase ori de un simț al umorului deosebit și de o preocupare pentru natură deosebită.