Evenimentul Zilei > Social > Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” continuă să facă victime. A 24-a persoană a decedat
Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” continuă să facă victime. A 24-a persoană a decedat

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” continuă să facă victime. A 24-a persoană a decedat

Bilanțul tragediei de la Institutul ”Matei Balș” din București a ajuns la 24 de decese. La 2 martie 2021, cea de-a 24-a victimă a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov unde a fost transferată după incendiu. Bărbatul avea vârsta de 60 de ani, iar necropsia va stabili cauza decesului.

Autoritățile au înregistrat un nou deces în rândul pacienților evacuați din pavilionul V al Institutului ”Matei Balș” după mai bine de o lună de la incendiu. Surse judiciare au declarat că este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov și decedat pe 2 martie. Bilanțul tragediei ajunge astfel la 24 de decese, relatează Gândul .

Incendiul de la ”Matei Balș” a provocat până în prezent decesul a 24 de persoane

Totodată, aceleași surse au declarat că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au solicitat efectuarea unei necropsii pentru a stabili cauza morții și eventuala legătură între incendiu și decesul pacientului.

Autoritățile române s-au declarat preocupate de evoluția situației de la Spitalul ”Matei Balș” încă din dimineața zilei incendiului. Vulnerabilitățile sistemului medical românesc sunt însă considerabile și agravate de actuala criză pandemică. Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri, că Guvernul va acorda ajutoare pentru rudele victimelor incendiului de pe 29 ianuarie.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” a izbucnit la data de 29 ianuarie 2021

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” a izbucnit pe data de 29 ianurie 2021 , în jurul orelor 5 dimineața, la parterul unității spitalicești care tratează bolnavii infectați cu virusul COVID-19.  Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme COVID medii și severe, ținuți pe masă de oxigen. Trei bolnavi au decedat carbonizați, iar cea de-a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Conform datelor STS, la 112 s-au înregistrat 10 apeluri de urgență. Primul apel la 112 a fost înregistrat la orele 05:04:09 cu o durată a apelului de aproximativ 57 de secunde, fără a se stabili ceva din cauza zgomotului de fond, iar în paralel al doilea apel a fost înregistrat la orele 05:04:28, semnalându-se incendiul.

La 2 ianuarie 2021 a avut loc un incendiu la Spitalul Municipal Roman soldat cu 10 decese

În următoarele zile numărul victimelor a crescut, iar starea precară și disconfortul acestora după experiența avută au condus la decesul a 24 de persoane până la data actuală.

De asemenea, un alt incendiu a avut loc și pe 2 ianuarie 2021, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, din Neamț. Două cadre medicale și doi pacienți s-au intoxicat cu fum, iar numărul total al deceselor a fost de 10 persoane la Neamț.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: