În ciuda faptului că staţia de montă a fost revendicată pe nedrept de prinţul Paul, notificare a a fost admisă de primarul Bucureştiului, fiind emisă decizie de retrocedare.

Prefectul a atacat în instanţă decizia primarului şi Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea, conlcuzionând că staţia de montă Băneasa nu aparţinea regelui Carol al II-lea la 1948. Sentinţa a rămas irevocabilă şi s-a respins recursul la Curtea de Apel Bucureşti, anunţă AGERPRES. 

La sfârştiul anului 2015, procurorii DNA Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin Steinmez şi Moshe Agavi.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, împreună cu Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz, Moshe Agavi și alte persoane, a constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Philippe Al României, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.

"Pentru a pune în practică planul infracțional, Paul Philippe Al României i-a promis inculpatului Remus Truică și asociaților lui din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor", arată DNA.