Daily Mail anunţă că Richard Sharp, în vârstă de 37 de ani, care a servit mai mult de opt ani în Marina Regală, înainte de a deveni director general al Team Rubicon în 2017, a primit un avertisment din cauza comportamentului său „abuziv verbal” la un eveniment derulat în SUA, în 2019.

Conform unei anchete a celor de la The Times, el a fost „sub influenţa alcoolului” când a devenit agresiv cu voluntarii de la respectivul eveniment.

Organizația internațională a fost fondată în 2010 de Marines William şi McNulty și Jacob Wood (membri ai United States Marine Corps, numele oficial al infanteriei marine a Statelor Unite ale Americii), este o organizație de caritate care răspunde la dezastre, dar care folosește abilitățile și expertiza veteranilor militari pentru a ajuta victimele din întreaga lume.

În urma acuzațiilor, Sharp a admis în această săptămână că a fost „foarte, foarte beat” în acea tabără a organizaţiei caritabile: „Comportamentul meu era inacceptabil și a fost un moment de învățare pentru mine”.

De asemenea, directorul general al Team Rubicon a respins şi două acuzaţii de hărțuire sexuală, negate în cele din urmă şi de ancheta internă.

Conform site-ului echipei Rubicon, înainte de aderarea la organizaţia de caritate, Sharp și-a început cariera de jucător de rugby semi-profesionist.

De asemenea, el a lucrat cu compania bancară de investiții Deutsche Bank și cu organizaţia de caritate Help for Heroes.

Evenimentul de anul trecut a fost raportat acum la Comisia de Caritate, iar acuzaţiile au fost depuse și în instanța din New York.

Generalul Sir Nick Parker, președintele Team Rubicon, a declarat că îl monitorizează pe Sharp după cele întâmplate.

Un purtător de cuvânt al echipei Rubicon UK a declarat pentru The Times: „Domnul Sharp continuă în rolul său și are încrederea deplină și unanimă a consiliului de administrație, care a primit o scrisoare de susținere nesolicitată și încredere semnată de fiecare femeie membră a personalului.”

În urma turneului său oficial în Nepal în 2016, prințul Harry a rămas în țara Asiei de Sud pentru a lucra cu Team Rubicon Marea Britanie la un proiect de asistenţă după cutremur.

În ianuarie 2019, Prințul Harry se alătura pușcașilor marini în calitate de veteran de război. Ducele de Sussex era integrat într-un comando format din trupe de elită pentru participarea la unul dintre cele mai mari exerciții de război desfășurate de Marea Britanie.

Astfel, nepotul Reginei Marii Britanii s-a antrenat alături de militari în Norvegia. La acea vreme, sursele citate de Mirror dezvăluiau că Prințul Harry, care era comandantul pușcașilor marini din Armata Regală, a luat parte la exercițiile de război timp de 12 săptămâni prin dispoziția secretarului britanic al Apărării, Gavin Williamson.