Prințul Harry, vizat de islamiștii radicali. Cum a reușit să-i înfurie

Prințul Harry, vizat de islamiștii radicali. Cum a reușit să-i înfurie Islamiștii au cerut lichidarea prințului Harry. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Anul trecut, Prințul Harry și-a publicat cartea „Spare”. Autobiografia prezintă detalii controversate din timpul stagiului său militar.

Prințul Harry a fost implicat în misiuni în Afganistan. Oficiul Federal de Poliție Criminală (BKA) avertizează că islamiștii radicali cer lichidarea acestuia.

Prințul Harry a mărturisit că a ucis 25 de talibani în Afganistan, când era copilot de elicopter

Printre cele mai controversate pasaje se numără și unul în care acesta povestește lichidarea unui grup de talibani. Întâmplările au avut loc în Afganistan, acolo unde acesta a servit în armata britanică.

În urmă cu o săptămână, gruparea Al Qaeda a îndemnat populația musulmană din întreaga lume la un atac asupra lui Harry.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cartea autobiografică, prințul Harry a descris experiențele sale de război din perioada 2007-2013.

Poliția a confirmat existența acestei amenințări

Afganistanul este țara care i-a adăpostit, în timpul precedentului regim taliban, pe fostul lider Al Qaeda, Osama bin Laden și pe apropiații săi, după atacurile de la 11 septembrie, din SUA.

Pe când era copilot de elicopter (între anii 2007 și 2013), prințul Harry a descris experiențele sale de război ca fiind unele teribile:

„Gândul la asta încă îmi dă fiori pe șira spinării”, a spus Harry atunci.

Cartea de memorii a prinţului Harry, Spare, a devenit cea mai rapid vândută carte de non-ficţiune din toate timpurile. A intrat și în Guinness World Records.

Prințul Harry ar putea fi exclus definitiv din Familia Regală.

Prințul Harry se află în acest moment în SUA

Între timp, prințul Harry s-a certat cu familia regală britanică și a plecat în SUA împreună cu soția sa Meghan și copiii lor. Acum, ducele de Sussex este amenințat cu „execuția” din cauza mărturiilor sale.

În urmă cu o săptămână, „AS-Sahab Media Foundation”, portalul media al-Qaeda, a cerut populației musulmane din întreaga lume să îl atace pe Harry.

Scopul este de a „produce atacuri sângeroase și revoluții pentru a-i sprijini pe palestinieni”. Organizația teroristă Hamas ar trebui sprijinită „dintr-o singură lovitură”.

La mijlocul lunii noiembrie, ISIS a lansat un ghid video intitulat „Pași practici în lupta împotriva evreilor”.