Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prințul Harry a fost prins cu minciuna. A primit bani și după ce a anunțat că rupe relația cu monarhia
Prințul Harry a fost prins cu minciuna. A primit bani și după ce a anunțat că rupe relația cu monarhia

Prințul Harry a fost prins cu minciuna. A primit bani și după ce a anunțat că rupe relația cu monarhia

Un raport contabil ce vizează cheltuielile Casei Regale a Marii Britanii arată că prințul Harry a primit bani de la prințul Charles și după ce s-a autoexilat.

Situație jenantă pentru Prințul Harry, care afirmase în luna martie că nu a mai fost sprijinit financiar, de familia regală a Marii Britanii, începând cu primul trimestru al anului 2020.

Prințul Harry a primit bani de la tatăl său, Charles, și după ce s-a rupt de familia regală

Se pare că situația nu stă chiar așa, iar Harry și soția sa, Meghan au primit în continuare sume importante de bani, conform unui purtător de cuvânt al Casei Clarence. Prințul Charles și-a ajutat fiul cu bani și în lunile următoare, după ce Harry și Meghan s-au rupt de familia regală. Ei anunțaseră că vor deveni independenți din punct de vedere financiar și vor munci pentru a se întreține, conform jurnaliștilor britanici de la tabloidul The Sun.

După cum arată datele contabile oficiale, monarhia Marii Britanii a costat mai mult în perioada 2020 – 2021. Astfel, contribuabilii au plătit 87,5 milioane de lire sterline. Adică, mai mult cu suma de 18,1 milioane de lire sterline față de raportul precedent. Conturile financiare ale Casei Clarence relevă faptul că suma de 4,5 milioane de lire sterline a fost cheltuită pentru întreținerea celor doi fii, William și Harry.

În luna martie a anului trecut, Harry și Meghan încă primeau bani de la Charles, conform raportului financiar. Apoi, după renunțarea celor doi la prerogativele monarhice, cheltuielile Prințului Charles au scăzut cu 1,2 milioane de lire sterline.

Comunicatul făcut de Casa Clarence

„Așa cum ne amintim, în ianuarie 2020, ducele și ducesa au anunțat că urmează să se îndepărteze de familia regală. Ducele a spus că vor lucra pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar. Prințul de Wales a alocat o sumă substanțială pentru a-i sprijini pe cei doi în timpul acestei tranziții Această finanțare a încetat din vara anului trecut, acum cei doi sunt independenți financiar”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Clarence.