Evenimentul ZileiActualitatePrintre cele mai interesante 25 de destinații din lume se află şi România. Pe lista Bloomberg sunt trei locuri de poveste

Printre cele mai interesante 25 de destinații din lume se află şi România. Pe lista Bloomberg sunt trei locuri de poveste

Printre cele mai interesante 25 de destinații din lume se află şi România. Pe lista Bloomberg sunt trei locuri de poveste
Pentru 2022 cele mai convingătoare locuri de vizitat sunt munții luxurianți ai Portugaliei, o croazieră în Galapagos sau mănăstirile din Bucovina dar și Bucureștiul, anunță Bloomberg.

Cu puține repere internaționale, dincolo de Dracula, România își promovează ţara, una dintre cele mai diverse locuri din Europa, devenind pe lângă Croația sau Muntenegru, o destinație fascinantă şi mai ieftină. Există mănăstiri pictate pe dealurile Bucovinei de nord, sate de pe Dunăre cu centre istorice de cărți de povești, cu viticultori și bucătari care profită de o moștenire bogată care a fost aproape pierdută după 40 de ani de guvernare comunistă, scriu jurnaliştii de la Bloomberg.

Şi Bucureștiul a fost inclus de Bloomberg pe lista cu priorități

În București, bulevardele decolorate sunt redobândite încet la măreția de odinioară; găzduiesc, de asemenea, hoteluri de cinci stele, cum ar fi Corinthia și Marmorosch, cel din urmă fiind deschis anul trecut într-o clădire a băncii Belle Epoque.

Această sofisticare se extinde și în mediul rural, unde Bethlen Estates din Criș și Pensiunea Schuster din Brașov reprezintă puncte de plecare elegante pentru excursii de o zi, care pot include vânătoarea de trufe sau urmărirea urșilor. Vedeți totul cu ajutorul Beyond Dracula, o ținută de călătorie cu misiunea de a-și rebranșa teritoriul ca următoarea mare destinație a Europei — în loc de, știți, un loc cu conți și vampiri, mai scrie publicația americană Bloomberg.

Alte locuri care merită vizitate în 2022

În topul destinațiilor turistice recomandate de Bloomberg pentru anul 2022 mai sunt incluse locații precum Madeira, în Spania, coasta Amalfi (Italia), Singapore, Insulele Galapagos, dar și călătoriile în Alaska, safari în Zambia și în Africa de Sud (KwaZulu-Natal).

Faceți luna de miere pe Coasta Amalfi a Italiei: Este greu să te gândești la un loc mai romantic pentru a sărbători diverse aniversari decât sclipitoarea Coastă Amalfi, cu stâncile sale dramatice şi satele pitorești. Cu toate acestea, până în 2021, întreaga regiune Amalfi nu a văzut un singur hotel de lux nou în aproape două decenii, mulțumită parțial atracției emblematicelor sale mari – Il San Pietro di Positano, Hotel Santa Caterina și Le Sirenuse.

Faceți cunoștință cu Creatorii din Țara Galilor

În colțul celtic al Regatului Unit, la vest de Londra, Brexitul a adus un motiv neașteptat: o mândrie intensă pentru cultura locală și dorința de a o proteja. Nu căutați decât lista de indicații geografice Welsh, o inițiativă care își propune să facă pentru brânza Caerphilly și sarea de mare Anglesey ceea ce francezii au făcut pentru șampanie.

Whisky-ul single-malt Welsh, care are o istorie de 1.700 de ani, poate fi cel mai ispititor; este un spirt mai ușor și mai fructuos în comparație cu omologul său scoțian. Bucurați-vă de el în timp ce petreceți cu distilatorii prietenoși la unele dintre cele aproximativ 30 de avanposturi mici care au apărut în ultimii ani, mai scrie sursa menţionată.

 


Accesează: