Povestea unei copile, fiica unei românce fără adăpost, face furori în presa italiană. Și asta pentru că micuța, născută în Napoli, i-a atras atenția Prințesei Beatrice de Bourbon a celor Două Sicilii, care a ajutato pe mama ei să o aducă pe aceasta pe lume. Aventura a început într-o zi când mama însărcinată s-a prezentat la cabinetul medical de la aşezământul familiei de viţă nobilă, acolo unde medici voluntari îi tratează şi îi îngrijesc pe oamenii sărmani şi fără adăposturi, situat în sediul Ordinului Costantiniano, cerând ajutor și fiind în căutarea unui pat în care poate să stea până își va aduce fetița pe lume.

Tatăl, cerşetor, mama, fără adăpost

S-a întâmplat ca în acel moment, la sediul instituției să fie şi Prințesa Beatrice de Bourbon a celor Două Sicilii care a decis să -i dea o mână de ajutor femeii. A intervenit pentru ca românca să poată da nașterea copilului în spitalul Loreto Mare, și apoi a transferat-o la „Casa Tonia” , un centru de reabilitare situat în Napoli. Tatăl micuței este cerșetor, iar mama ei, o femeie fără adăpost, venită din România. Alteța Sa se pare însă că s-a atașat de micuță, fapt pentru care casa regală a anunțat, luni, că prințesa va merge la Casa Tonia pentru a o boteza pe micuță. După cum se menționează în declarația oficială a nobililor Bourbon, aceștia au botezat copilul și au promis că va urmări în următorii doi ani evoluția fetiței.

Micuţa a primit numele Aurora Beatrice

„Luni, 6 martie dimineața, ASR Prințesa Beatrice de Bourbon a celor Două Sicilii, Mare prefect, însoțit de marchiza Federica Grigorie Cattaneo, delegat pentru Napoli si Campania, va vizita Casa Tonia. Alteța Sa va boteza și va deveni nașa unei fetițe de 50 de zile, găzduită la casa familiei cu mama sa. Copilul va fi botezat cu numele lui Aurora Beatrice“. Micuța are alte două nașe de excepție: Marchiza Federica de Gregorio Cattaneo, delegat pentru Napoli și Campania și Selvaggia Sanseverino di Marcellinara. Mama copilei, în schimbul protecției celor trei nobile, va trebui să dovedească a fi o mamă bună și că știe cum să o îngrijească pe micuța Aurora, fiind sub directa supraveghere a prințesei Beatrice. Mama şi fetiţa vor locui într-una din vilele familiei regale.

Regretata regina Ana din familia Bourbon

Fosta soţie a regelui Mihai I al României, regina Ana, făcea parte şi ea tot din familia Bourbon. Născută la Paris în arondismentul al 16-lea, a fost singura fiică a prinţului Rene de Bourbon-Parma şi a prinţesei Margareta a Danermarcei, primind astfel titlul de principesă de Bourbon-Parma. S-a căsătorit cu Regele Mihai în exil, în iunie 1948, la Atena. S-a stins din viaţă la 1 august 2016 şi a fost înmormântată la Curtea de Argeş la data de 13 august 2016.