Evenimentul Zilei > Monden > Prinț cu sânge albastru, operat cu succes pe creier în Franța
Prinț cu sânge albastru, operat cu succes pe creier în Franța

Prinț cu sânge albastru, operat cu succes pe creier în Franța

Prinţul danez Joachim a fost operat în Franţa pentru un cheag de sânge la creier, intervenţia având succes.

Prinţul danez Joachim, fiul cel mic al reginei Margrethe II, a fost operat cu succes în Franţa pentru un cheag de sânge la creier. Anuntul a fost facut sâmbătă de Palatul regal într-un comunicat.

Starea prinţului este stabilă

Prinţul a fost internat vineri seara târziu, iar intervenţia a avut loc la Spitalul Universităţii din Toulouse. După operaţie, starea sa este stabilă, conform comunicatului Palatul regal.

Prinţul în vârstă de 51 de ani s-a mutat anul trecut în Franţa alături de soţia sa de origine franceză, prinţesa Marie, şi cei doi copii ai lor. După ce a fost invitat să participe la cel mai înalt curs de instruire pentru conducere militară din Franţa la colegiul de apărare École Militaire din Paris, pe care l-a absolvit luna trecută.

Prinţul danez Joachim, ataşat militar la ambasada daneză din Paris

La începutul lunii iunie, el a fost numit ataşat militar la ambasada daneză din Paris. Aici urmează să-şi înceapă mandatul de trei ani în septembrie.

Joachim este al şaselea pe linia de succesiune la tronul Danemarcei. El este în urma fratelui său mai mare, prinţul moştenitor Frederik şi cei patru copii ai acestuia.

Conform comunicatului, regina Margrethe II, în vârstă de 80 de ani, speră că intimitatea lui Joachim va fi respectată în timp ce se află în spital, potrivit agerpres.ro. 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: