Această cerere a fost făcută în faţa judecătorului pentru familie de la Înalta Curte de Justiţie din Londra, potrivit agenţiei de presă britanică PA. “Amănuntele măsurii de protecţie, revendicată de principesa Haya, nu sunt cunoscute”, a adăugat agenţia, nefiind în măsură să specifice dacă e vorba despre principesa căsătorită în 2004 cu suveranul Emiratelor Arabe Unite, sau despre unul din cei doi copii ai lor, o fată de 11 ani şi un băiat de 7 ani.

Fiică a defunctului rege  Saddam Hussein, de 45 de ani, a mai cerut protecţia împotriva brutalităţilor şi încredinţarea copiilor într-o audienţă la care doar presa britanică a fost autorizată să participe.

Suveranul Emiratelor Arabe Unite, a cerut întoarcerea copiilor săi acasă, în Emirate.

Principesa şi suveranul au dat o declaraţie în care confirmă că au fost implicaţi în proceduri privind copiii lor, după o audiere privată care s-a ţinut la începutul lui iulie. “Aceste proceduri privesc bunăstarea copiilor născuţi în timpul căsătoriei lor şi nu se referă la chestiuni de divorţ sau de finanţe” este scris într-un comunicat. Audierea de la Înalta Curte a fost prevăzută pentru marţi 30 şi miercuri 31 iulie.

Principesa Haya a venit la tribunal însoţită de avocata sa, Fiona Shackleton, cea care l-a repreznetat pe principele Charles, moştenitorul tronului britanic, în timpul divorţului său de principesa Diana.
Mohammed bin Rached al-Maktoum, 70 de ani, a fost reprezentat de Helen Ward, care l-a reprezentat şi pe regizorul britanic Guy Ritchie în timpul divorţului său de cântăreaţa americană Madonna. Câteva zeci de persoane au manifestat la tribunal împotriva suveranului Emiratelor, unii purtând pancarte cu înscrisul “Sponsor al prostituţiei şi al sclavagismului”, aflat sub poza emirului, titrează Le Point.