Evenimentul Zilei > International > Este OFICIAL: Principele Henrik suferă de DEMENŢĂ
Este OFICIAL:  Principele Henrik suferă de DEMENŢĂ

Este OFICIAL: Principele Henrik suferă de DEMENŢĂ

Casa regală daneză a anunţat oficial că principele Henrik, soţul reginei Margareta, suferă de demenţă şi boala avansează cu paşi repezi.

Principele Henrik de Laborde de Monpezat, fost diplomat francez, s-a căsătorit cu Margareta în iunie 1967. El a fost examinat la spitalul universităţii din Copenhaga, iar medicii au descoperit că ''extinderea tulburării cognitive este mai gravă decât se credea'' şi că aceasta ar putea duce la schimbări de comportament, în reacţii, judecăţi şi emoţii, a făcut cunoscut Palatul printr-un comunicat dat presei.

Luna trecută Henrik a provocat o descumpănire, spunând că nu vrea să fie înmormântat lângă regină. În trecut, principele care s-a retras din viaţa publică acum un an, s-a plâns mereu de faptul că n-a devenit rege consort când soţia sa s-a instalat pe tron în 1972.Dovada că boala avansează sunt aceste scăpări de memorie si comportament.
Din căsătorie au rezultat doi copii: Frederik André Henrik Christian, prinţul moştenitor al Danemarcei care s-a născut în 1968 şi Joachim Holger Waldemar Christian, prinţ al Danemarcei născut în 1969. Regina şi Prinţul Henrik au opt nepoţi.