Pro-Optica și Întreprinderea Optică Română (IOR) au format un parteneriat pentru dezvoltarea și fabricarea unui scanner termic, care permite scanarea precisă și rapidă pe fluxuri de acces persoane și alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depășesc limita febrei, anunță Ministerul Economiei.

Scannerul termic poate fi utilizat la controlul accesului în arii cu flux mare de persoane, ce are ca scop reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum metrou, frontieră, aeroporturi, spitale (triaj), instituții publice etc.

„Salut implicarea industriei naționale de apărare în efortul necesar prevenirii și combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete românești, iar ROMARM va începe să producă, în curând măști.

Acum, alte două companii din industria națională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, și alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română – IOR și-au unit eforturile pentru a produce în țara noastră un scaner termic.

Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.