Primul mare oraș care interzice complet țigările electronice în locurile publice

Primul mare oraș care interzice complet țigările electronice în locurile publice

Recent s-a  luat o măsură drastică care va interzice complet utilizarea țigărilor electronice în locurile publice, până la jumătatea anului 2026. Această decizie vine în urma preocupărilor legate de efectele pe care aceste produse le au asupra tinerelor generații, care sunt principalii consumatori ai acestora. Orașul a implementat deja reglementări stricte referitoare la importul, fabricarea și vânzarea țigărilor electronice, iar acum extinde aceste interdicții pentru a proteja sănătatea publică.

Interzicerea complet a țigărilor electronice în locurile publice până în 2026

Hong Kong va deveni primul mare oraș care va interzice complet utilizarea țigărilor electronice în locurile publice. Decizia, care va intra în vigoare până la jumătatea anului 2026, vine ca o măsură de protecție pentru tineri, care au devenit principalii consumatori ai acestui produs. „Pentru a ne proteja tinerii, credem că este timpul să interzicem utilizarea cartuşelor de ţigări electronice”, a declarat secretarul local pentru Sănătate, Lo Chung-mau. Acesta a subliniat că măsura face parte dintr-un efort mai larg de reducere a riscurilor legate de tutun.

Hong Kong

Hong Kong. Sursa: pixabay.com

Interdicțiile anterioare și legislația strictă

În urmă cu aproape trei ani, autoritățile din Hong Kong au interzis importul, fabricarea și vânzarea de țigări electronice și produse din tutun încălzit. Legea actuală prevede pedepse severe pentru cei care încalcă reglementările. Oricine va importa țigări electronice riscă până la șapte ani de închisoare și o amendă de până la două milioane de dolari Hong Kong (aproape 250.000 de euro), în timp ce producătorii și vânzătorii pot primi până la șase luni de închisoare.

O tendință globală în creștere

Decizia Hong Kong-ului reflectă o tendință globală de a reglementa mai strict utilizarea țigărilor electronice. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 35 de țări au interzis deja vânzarea de țigări electronice. Aceste măsuri sunt luate în contextul preocupărilor legate de sănătatea publică și impactul pe care aceste produse îl pot avea asupra tinerelor generații., potrivit Le Figaro