Evenimentul Zilei > International > Primul interviu post-Casa Albă! Donald Trump spune dacă va mai candida în 2024
Primul interviu post-Casa Albă! Donald Trump spune dacă va mai candida în 2024

Primul interviu post-Casa Albă! Donald Trump spune dacă va mai candida în 2024

Donald Trump a fost al 45-lea președinte al SUA.

Primul interviu post-Casa Albă Donald Trump.

Donald Trump a sugerat că o candidatură pentru președinte în 2024 nu este exclusă, în primul său interviu de la ieșirea din Casa Albă. Fostul președinte a părăsit funcția luna trecută pentru democratul Joe Biden, în ciuda faptului că Trump a continuat să susțină că alegerile din SUA au fost „trucate”. După ce Trump a fost achitat de Senat în urma unui proces de desfășurat săptămâna trecută și după ce personalitatea radio conservatoare Rush Limbaugh a murit, republicanul a rupt tăcerea și a vorbit despre viitorul său în politică.

În timp ce a refuzat să confirme dacă va candida din nou la funcția de președinte, Donald Trump a spus că încă are „un sprijin extraordinar” din partea alegătorilor. El a declarat postului de televiziune de dreapta Newsmax după ce a fost întrebat dacă va candida din nou: „Nu voi spune încă da sau nu, dar am un sprijin extraordinar din partea alegătorilor. Mă uit la cifrele din sondaje care sunt uriașe. Să ne gândim că atunci când cineva este acuzat, de obicei cifrele sale din sondaje scad, ar coborî ca un balon dezumflat. Dar cifrele sunt foarte bune, sunt foarte mari.”

Ce spun sondajele

Un sondaj realizat de The Morning Consult realizat pentru The Times a arătat faptul că fostul președinte al UA se bucură în continuare de sprijinul masiv din partea alegătorilor republicani pentru o posibilă candidatură în 2024. Sondajul, efectuat în perioada 14 februarie – 15 februarie, susține că 54 la sută din alegătorii republicani îl susțin pe Donald Trump ca să reprezinte Partidul Republican în 2024. Mike Pence, fost vicepreședinte, se află pe locul al doilea, cu 12% sprijin. Un sondaj anterior din 8 ianuarie – 11 ianuarie, la scurt timp după revoltele din Capitolul SUA, îl credita pe Donald Trump cu un sprijin de 42%.

Un alt sondaj, Quinnipiacdat publicității luni a arătat că 75% dintre republicani au spus că ar dori să-l vadă pe fostul președinte jucând un rol important în partid.

În tot acest timp în Partidul Republican au loc schimbări majore. După atacul lui Donald Trump la adresa liderului minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, cei șapte senatori republicani care au votat pentru punerea sub acuzare a fostului președinte al SUA sunt ținta unor critici dure. Richard Burr din Carolina de Nord și Bill Cassidy din Louisiana au fost anunțați oficial de conducerea Partidului Republican din statele lor. Pat Toomey din Pennsylvania și Susan Collins din Maine se confruntă, de asemenea, cu amenințarea pierderii sprijinului politic.

Primul interviu post-Casa Albă Donald Trump